آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت در برخی از مواقع تجویز میشود. در حقیقت به دلیل انجام پروسه جراحی در بیماران و قرارگیری یک جسم خارجی در دهان، احتمال بروز عفونت باید توسط متخصص بررسی شود. از این رو در صورتی که دندانپزشک صلاح بداند، بیمار را به مصرف آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت دندان توصیه میکند.
اما سوال این است که آیا همیشه نیاز به استفاده از چنین داروهایی پس از ایمپلنت وجود دارد؟ بهترین و رایجترین داروهای آنتی بیوتیکی که توسط متخصص تجویز میشود، کدام است؟ آیا مصرف این داروها برای بیمار میتواند با عوارض همراه باشد؟ در ادامه مقاله برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.
آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت
احتمالا با توجه به اطلاعاتی که در فضای مجازی وجود دارد، میدانید پروسه کاشت دندان به چه صورت است. در چنین روشی معمولا از یک جراحی برای قرارگیری فیکسچر کمک میگیرند. با توجه به اینکه یک جسم خارجی و با سطح ناصاف در استخوان فک قرار میگیرد، احتمال بروز عفونت در آن وجود خواهد داشت.
این موضوع به ویژه زمانی که بیمار با مشکلات زمینهای همراه است، بیشتر به چشم میآید. از این رو متخصصینی که کار کاشت ایمپلنت را انجام میدهند، در بسیاری از بیماران ممکن است تصمیم به تجویز آنتی بیوتیک بگیرند. مصرف چنین داروهایی به منظور پیشگیری از بروز عفونت در ناحیه جراحی توصیه میشود.
برای دریافت نوبت و مشاوره فرم زیر را پر کنید.
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت
طیف داروهای آنتی بیوتیکی که در حوزه پزشکی و دندانپزشکی وجود دارد، بسیار گسترده است. همچنین باید توجه کرد که هر یک از گروههای آنتی بیوتیکی میتواند روی گروه خاصی از باکتریها موثر باشد. با توجه به مطالعات مختلف، برخی از آنتی بیوتیکها با اثربخشی بهتری که روی باکتریهای محیط دهان دارد، بیشتر در این حوزه مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
آموکسی سیلین
آموکسی سیلین شاید رایجترین داروی آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت دندان محسوب میشود. این داروها در خط اول درمان عفونتهای محیط دهان قرار دارد. با توجه به قیمت ارزان و اثربخشی بسیار خوبی که دارد، میتواند یک گزینه موثر در پیشگیری از عفونت بعد از ایمپلنت محسوب شود.
در صورتی که نیاز به مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت باشد، یکی از داروهای بسیار پرکاربرد، همین آموکسی سیلین است. به طور معمول این آنتی بیوتیک روی باکتریهای هوازی اثر میگذارد. همچنین باید توجه کرد که چنین دارویی از دسته پنی سیلینهاست. بنابراین اگر فردی به پنی سیلین حساسیت داشته باشد، معمولا از یک داروی جایگزین کمک میگیرند.
مترونیدازول
یکی دیگر از داروهایی که معمولا در ترکیب با آموکسی سیلین تجویز میشود، مترونیدازول است. نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید، وجود گروههای مختلف باکتریایی در عفونتهای دهان است. در حقیقت ممکن است فاز عفونت به مرحلهای وارد شود که علاوهبر باکتریهای هوازی، انواع بی هوازی نیز در آن یافت شود.
در این شرایط اگر بیمار صرفا از آموکسی سیلین به عنوان آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت استفاده کند، اثربخشی کمی خواهد داشت؛ چرا که صرفا باکتریهای هوازی توسط این دارو از بین میرود. به همین علت متخصص معمولا در صورت مشاهده عفونت از مترونیدازول نیز کمک میگیرد. کمتر شاهد این هستیم که به تنهایی از مترونیدازول استفاده شود.
کلیندامایسین
کلیندامایسین از دیگر داروهای آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت و هر نقطهای از دهان است. تجویز کلیندامایسین به دلیل عوارض گوارشی که برای برخی از بیماران به همراه دارد، در اولویت نیست. در نتیجه به همین علت کمتر شاهد آن هستیم که دندانپزشکان در مرحله اول به سراغ چنین دارویی بروند.
به طور معمول زمانی متخصص تصمیم میگیرد از کلیندامایسین به عنوان آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت استفاده کند که شرایط بیمار متفاوت باشد. برای مثال اگر فردی به انواع پنی سیلین حساسیت داشته باشد، نمیتوان برایش از آموکسی سیلین کمک گرفت. در این شرایط کلیندامایسین به عنوان یک داروی جایگزین مورد استفاده قرار میگیرد.
آزیترومایسین
آزیترومایسین دیگر داروی آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت محسوب میشود. با این حال استفاده از آن در همه بیماران رایج نیست. در حقیقت چنین دارویی به عنوان خط اول درمان محسوب نمیشود. بیشتر دندانپزشکان به استفاده از آموکسی سیلین به منظور درمان عفونت تمرکز دارند.
با این حال در شرایطی که فرد حساسیتی به پنی سیلین داشته باشد، آزیترومایسین میتواند مورد تجویز قرار بگیرد. در غیر این صورت دندانپزشک لزومی بر اولویت قرار دادن آن نسبت به آموکسی سیلین نمیبیند.
مطب دندانپزشکی دکتر صابر ملکپور آماده است تا خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.
برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملکپور:
🔷ترمیم پوسیدگی دندان
🔷درمان ریشه (عصب کشی)
🔷ایمپلنت دندان
🔷کشیدن دندان عقل
بعد از ایمپلنت چند روز آنتی بیوتیک بخوریم؟
این موضوع به هدف دندانپزشک از تجویز چنین داروهایی بستگی دارد. به عنوان مثال گاهی متخصص به منظور پروفیلاکسی و جلوگیری از عفونت ایمپلنت از آنتی بیوتیک کمک میگیرد. در این شرایط معمولا تعداد روزهای مصرف آنتی بیوتیک و حتی دوز آن کمتر است.
با این حال اگر مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت باشد، نیاز است تا تعداد روز استفاده از آن را افزایش داد. غالبا دندانپزشکان زمانی که قصد درمان عفونت در محیط دهان را دارند، توصیه میکنند بین 5 تا 7 روز از آنتی بیوتیک به صورت مرتب استفاده شود. گاهی حتی ممکن است با توجه به شرایط بیمار تعداد آن افزایش پیدا کند.
شرایط ویژه ایمپلنت در مطب دکتر صابر ملک پور
1️⃣درمان فوری
2️⃣تضمین کیفیت
3️⃣پرداخت اقساطی
4️⃣پشتیبانی روند درمان
برای اطلاع از شرایط ایمپلنت دندان با متخصصین ما مشورت کنید.
نکات مهم در مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت
به منظور اینکه بتوان عفونت بعد از کاشت ایمپلنت را درمان کرد، باید در نحوه مصرف آنتی بیوتیک دقت کنید. در ادامه به بررسی نکات مهم آن میپردازیم:
- حتما به دوز مصرفی دارو توجه کنید. استفاده بیش از اندازه از داروهای آنتی بیوتیکی میتواند مشکلاتی را برای بیمار ایجاد کند.
- استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک بدون تجویز متخصص به هیچ عنوان درست نیست. این موضوع نه تنها اثری در مشکلات شما نخواهد داشت، بلکه باکتریها را نسبت به دارو مقاوم میکند.
- حتما مصرف آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت را به صورت مرتب دنبال کنید. معمولا چنین داروهایی را باید هر روز 3 مرتبه مصرف کرد. با این حال برخی از آنها نظیر آزیترومایسین روزانه 2 مرتبه و حتی گاهی یک بار توصیه میشود. به هیچ عنوان پس از کاهش علائم عفونت مصرف دارو را قطع نکنید؛ حتما تا زمان مشخص از چنین محصولاتی استفاده نمایید.
- اگر شرایط خاصی دارید، حتما به دندانپزشک اطلاع دهید. به عنوان مثال برخی بیماریها ممکن است نحوه تجویز دارو را تحت تاثیر قرار دهد. اگر به پنی سیلین حساسیت دارید، آن را به متخصص اطلاع دهید. در صورت مصرف مترونیدازول در دوران شیردهی، ممکن است مزه شیر تلخ و برای نوزاد نامطلوب شود. از این رو متخصص باید بداند دقیقا در چه شرایطی قرار دارید.
- تجربه برخی عوارض خفیف پس از مصرف آنتی بیوتیک طبیعی است. با این حال اگر عارضه جدی را مشاهده کردید، آن را به متخصص اطلاع دهید.
عوارض مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت
به طور کلی مصرف داروهای آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت با عوارض خفیف و به ندرت شدیدی همراه است. در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
- علائم گوارشی نظیر شکم درد، حالت تهوع و حتی استفراغ در برخی از بیماران به دنبال مصرف بعضی از آنتی بیوتیکها نظیر کلیندامایسین وجود دارد. حتی برخی از افراد با اسهال کم تا متوسط همراه هستند.
- تشکیل راشهای پوستی در برخی از بیماران به دنبال مصرف آنتی بیوتیک مشاهده میشود. این موضوع میتواند نشان از حساسیت فرد به دارو باشد. از این رو اگر علائم از این شدیدتر بود، حتما به متخصص اطلاع دهید.
- در صورت مصرف زیاد و ایجاد مسمومیت برای بیمار، علائمی شدیدتری نظیر سردرد، تپش قلب، درد در قفسه سینه و حتی سرگیجه قابل انتظار است.
آیا مصرف آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت برای جلوگیری از عفونت کافی است؟
مسلما مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت به تنهایی نمیتواند موثر باشد. استفاده از چنین داروهایی به عنوان یک عامل کمکی توصیه میشود. در حقیقت باید در کنار آن مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را به دقت انجام دهید. به عنوان مثال یکی از راهکارهای بسیار موثر در پیشگیری و حتی درمان عفونت، رعایت بهداشت است.
در صورتی که بیمار بهداشت دهان خود را رعایت نکند، مسلما باکتریها فرصت تجمع به خصوص در اطراف زخم را خواهند داشت. به همین علت ممکن است اثربخشی آنتی بیوتیکها تحت تاثیر آن قرار بگیرد.
عوارض عدم مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت
اگر متخصص برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز کند، مسلما استفاده از آن ضرورت داشته است. در غیر این صورت دندانپزشک لزومی بر اجبار بیمار به مصرف این داروها نمیبیند. اگر بیمار در مصرف آنتی بیوتیک به صورت مرتب سهل انگاری کند، مشکلاتی برایش ایجاد خواهد شد. اولین مشکل بروز عفونت و گسترش آن است.
عفونت مشکلی نیست که به صورت خود به خود از بین برود. به همین علت نیاز به مصرف آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت خواهد بود. در صورت عدم استفاده از این داروها، حتی احتمال گسترش عفونت و شکست درمان ایمپلنت وجود دارد. بنابراین این نکته را همواره مدنظر قرار دهید.
برای اطلاع از جدیدترین تعرفههای دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
سوالات متداول آنتی بیوتیک بعد از ایمپلنت دندان
در اکثر مواقع مشکل خاصی ندارد. با این حال ممکن است برای بعضی از بیماران عوارض گوارشی ایجاد کند.
خیر، چنین موضوع به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
خیر، خیلی از اوقات نیازی به مصرف آنتی بیوتیک نیست.
آموکسی سیلین یک آنتی بیوتیک ارزان و موثر برای درمان عفونت است.
بهترین گزینه برای درمان با توجه به شرایط بیمار تعیین میشود. به عنوان مثال ممکن است نتوان از آموکسی سیلین استفاده کرد.
کلام آخر
تجویز آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت در برخی از بیماران توسط متخصص ضرورت پیدا میکند. به عنوان مثال گاهی نیاز است با توجه به شرایط بیمار به منظور پیشگیری از عفونت از چنین محصولات استفاده کرد. با این حال در اکثر شرایط پس از مشاهده علائم عفونت، متخصص به سراغ تجویز آنتی بیوتیک میرود.
تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران
اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای ایمپلنت دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، میتوانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.
آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷