آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

لق شدن دندان عصب کشی شده

لق شدن دندان عصب کشی شده یکی از عوارضی است که به ندرت در برخی از بیماران اتفاق می‌افتد. این عارضه گاهی بلافاصله پس از عصب کشی و گاهی بعد از چندین ماه بروز پیدا می‌کند. به همین علت خیلی از اوقات بیماران نگران و مضطرب می‌شوند و احساس می‌کنند درمان ریشه به صورت اصولی انجام نشده است.

آیا واقعا لقی بعد از عصب کشی دندان مرتبط با درمان ریشه است؟ چه علل و عواملی در بروز این عارضه می‌تواند نقش داشته باشد؟ چه راهکارهایی برای پیشگیری از بروز لقی دندان وجود دارد؟ برای دریافت پاسخ سوالات خود همراه ما باشید.

لقی دندان عصب کشی شده

لق شدن دندان عصب کشی شده

عصب کشی دندان درمانی است که در آن دندانپزشک با استفاده از ابزارهای مناسب، عفونت داخل کانال را تخلیه و با گوتا پرکا پر می‌کند. به طور معمول زمانی که عصب کانال تخلیه می‌شود، پس از مدتی شاهد از بین رفتن بافت PDL اطراف دندان خواهیم بود. همین اتفاق سبب می‌شود تا پس از چندین ماه دندان به استخوان فک انکیلوز شود.

این بدان معناست که حتی دندان نسبت به گذشته با نیروی بیشتری از دهان خارج خواهد شد. به همین علت لقی دندان پس از درمان ریشه یک عارضه بسیار نادر است. در اکثر مواقع این مشکل مرتبط با عصب کشی دندان نیست و باید به دنبال علت دیگری باشید.

برای دریافت نوبت و مشاوره عصب کشی دندان فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

احساس لق شدن دندان بعد از عصب کشی

بیمارانی که معمولاً احساس لق شدن دندان عصب کشی شده را دارند، تصور می‌کنند چنین مشکلی به دلیل مهارت ناکافی دندانپزشک اتفاق می‌افتد. اما علل و عوامل آن بسیار گسترده است. احساس لقی دندان بعد از عصب کشی اگر از پیش وجود نداشته باشد، در بسیاری از مواقع ممکن است موقتی باشد.

احساس لقی دندان عصب کشی شده

خیلی از اوقات بیماران نسبت به درمان انجام شده حساس می‌شوند و همین موضوع سبب خواهد شد تا چنین احساسی داشته باشند. به عنوان مثال ممکن است پس از درمان ریشه با انگشت خود دندان را دستکاری کنند و با چنین احساسی مواجه شوند. نکته بسیار مهم آن است که دندان به صورت طبیعی با چند میلی‌متر لقی همراه است.

بیماران غالبا پیش از درمان به این نکته توجه ندارند و پس از آن با مواجه با درجات بسیار خفیف لقی تصور بر وجود مشکل خواهند داشت.

علت لق شدن دندان عصب کشی شده

به طور معمول اگر واقعا لقی دندان اتفاق افتاده است و مرتبط با حرکت طبیعی آن نباشد، باید علت آن مشخص شود. غالبا چنین مشکلی به دلایل زیر اتفاق می‌افتد:

بیماری های لثه‌ ای

رایج‌ترین عاملی که سبب بروز لقی دندان می‌شود، وجود جرم‌های سنگین و ابتلا به بیماری‌های لثه‌ای است. به ویژه زمانی که فرد با تحلیل استخوان همراه است، پس از مدتی با لقی نسبتا شدیدی مواجه خواهد شد. به طور معمول این بیماران لقی دندان را پس از چندین ماه بعد از عصب کشی تجربه می‌کنند.

با این حال گاهی بلافاصله پس از درمان ریشه متوجه آن خواهند شد. در این شرایط احتمالا به آن دلیل است که از قبل به لقی دندان خود توجهی نداشته‌اند. به طور کلی باید بدانید که علت لقی دندان بعد از عصب کشی در چنین شرایطی مرتبط با عصب کشی نیست.

عکس قبل و بعد پر کردن دندان

مطب دندان‌پزشکی دکتر صابر ملک‌پور آماده است تا  خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.

برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملک‌پور:

🔷ترمیم پوسیدگی دندان

🔷درمان ریشه (عصب کشی)

🔷ایمپلنت دندان

🔷کشیدن دندان عقل

عکس قبل و بعد ایمپلنت دندان

بارداری

اگر بیمار در دوران بارداری به سر می‌برد، این احتمال وجود دارد که لق شدن دندان عصب کشی شده را تجربه کند. گاهی ممکن است عصب کشی از قبل انجام شده باشد و در دوران بارداری با آن مواجه شود. اما گاهی هم عصب کشی در دوران بارداری انجام می‌شود و چنین اتفاقی می‌افتد. این اتفاق معمولی به تغییرات هورمونی بر می‌گردد. غالب زنان باردار حتی به بیماری‌های لثه مبتلا هستند و همین موضوع نیز در بروز لقی دندان مرتبط است.

پوکی استخوان

بروز لق شدن دندان عصب کشی شده در بیماران مسن نسبت به افراد جوان شایع‌تر است. در این افراد معمولا پوکی استخوان با درجات مختلفی وجود دارد. زمانی که فرد با پوکی استخوان همراه باشد، تراکم آن نسبت به قبل کم‌تر خواهد بود و دندان راحت‌تر حرکت می‌کند. حتی خیلی از مواقع بیماران در این سن علاوه‎‌بر چنین مشکلی، با پریودنتیت مواجه هستند.

علت لق شدن دندان پس از  عصب کشی

وجود لقی دندان از قبل

در بسیاری از بیمارانی که چنین عارضه‌ای را تجربه می‌کنند، لقی دندان به هر دلیلی ممکن است از قبل وجود داشته باشد. چنین افرادی صرفا پس از درمان به دلیل حساسیتی که دارند، بیشتر متوجه آن خواهند شد. اما باید توجه کرد که عصب کشی به هیچ عنوان نمی‌تواند لقی دندان را به دنبال آورد.

راهکارهای پیشگیری از لق شدن دندان عصب کشی شده

دندانپزشکان معمولا راهکارهایی به منظور پیشگیری از بروز لقی دندان پس از درمان ریشه را به بیماران توصیه می‌کنند:

  • اینکه بهداشت دهان خود را به خوبی رعایت کنید، تا حد بسیاری از چنین مشکلی جلوگیری خواهد کرد.
  • در صورت وجود جرم روی دندان‎‌‌ها، حتما برای جرم گیری دندان به متخصص مراجعه کنید.
  • استعمال سیگار و دخانیات باید تا حد امکان کنار گذاشته شود.
  • در صورت ابتلا به مشکلات زمینه‌ای موثر نظیر دیابت، حتما برای کنترل آن اقدام کند.
  • بیماران مبتلا به پوکی استخوان باید با استفاده راهکارهای درمانی موثر، نسبت به رفع مشکل خود به پزشک مراجعه کنند.
خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین تعرفه‌ عصب کشی دندان سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

درمان لقی بعد از عصب کشی دندان

به طور کلی راهکارهای درمانی که برای لق شدن دندان عصب کشی شده پیشنهاد می‌شود، در 2 گروه طبقه‌بندی خواهد شد:

درمان علت بروز مشکل

بهترین گزینه این است که نسبت به درمان علت بروز لقی دندان اقدام کنید. به عنوان مثال ابتلا به بیماری‌های لثه‌ای یکی از دلایل عمده بروز چنین مشکلی است. به همین علت بیمار باید نسبت به درمان آن با کمک حذف جرم و سایر راهکارهای موجود اقدام کند.

همچنین اگر بیمار به پوکی استخوان مبتلا است، باید بتواند تراکم آن را با کمک داروهایی که متخصص برایش تجویز می‌کند، افزایش دهد. با این کار پس از مدتی از درجه لقی دندان کاسته خواهد شد.

درمان لقی دندان پس ازعصب کشی دندان

درمان‌های جایگزینی دندان

اگر درجه لقی به قدری زیاد است که حتی در جویدن مشکل ایجاد می‌کند، تنها راهکار درمانی کشیدن آن است. پس از آن باید با کمک راهکارهای جایگزینی دندان نسبت به بازسازی عملکرد آن اقدام شود. به عنوان مثال ایمپلنت دندان یکی از بهترین گزینه‌هایی است که بیمار می‌تواند تا حد بسیاری عملکرد از دست رفته را به دست آورد.

ایمپلنت دکتر صابر ملک پور

1️⃣درمان فوری

2️⃣تضمین کیفیت

3️⃣پرداخت اقساطی

4️⃣پشتیبانی روند درمان

برای اطلاع از شرایط ایمپلنت دندان با متخصصین ما مشورت کنید.

چه زمانی با مشاهده لق شدن دندان عصب کشی شده به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

اگر بلافاصله پس از عصب کشی شاهد چنین موضوعی بودید، خیلی نسبت به آن حساس نشوید. به طور معمول پس از چند روز مشاهده خواهید کرد که هیچ لقی در دندان وجود ندارد. با این حال اگر پس از مدتی متوجه شدید دندان به میزان زیادی لق شده است، باید برای بررسی علت به دندانپزشک مراجعه کنید.

چنانچه ساکن غرب تهران هستید، می‌توانید برای معاینه حضوری به بهترین دندانپزشک مرزداران تهران مراجعه نمایید.

سوالات متداول لق شدن دندان عصب کشی شده

آیا لق شدن دندان عصب کشی شده طبیعی است؟

این موضوع باید توسط دندانپزشک بررسی شود. ممکن است لقی طبیعی دندان باشد که توسط بیمار یک مشکل تلقی می‌شود.

آیا لق شدن دندان بعد از عصب کشی قابل درمان است؟

این موضوع به علت بروز لقی دندان بستگی دارد. اگر علت آن قابل رفع باشد، می‌توان از راهکار درمانی موثر استفاده کرد.

در صورت بروز لقی دندان بعد از عصب کشی تنها راه درمانی کشیدن آن است؟

خیر، در بسیاری از مواقع دندانپزشک می‌تواند طرح درمان مناسبی را برای رفع علت لقی دندان پس از درمان ریشه انتخاب کند. زمانی که درجه لقی خیلی شدید باشد، ممکن است طرح درمان به سمت کشیدن متمایل شود.

  آیا انجام عصب کشی نادرست می‌تواند سبب لقی دندان شود؟

به طور معمول خیر، عصب کشی تاثیر آنچنان محسوسی در لقی دندان نخواهد داشت.

 آیا تزریق بی‌‌حسی می‌تواند سبب لق شدن دندان عصب کشی شده شود؟

گاهی از تزریق PDL برای بی‌حسی دندان‌ها استفاده می‌شود. این تزریق معمولا با حس بالا آمدن دندان همراه است و بیمار شاید تصور کند دندانش لق شده است. اما در عمل چنین موضوعی وجود ندارد و پس از مدتی این احساس از بین خواهد رفت.

کلام آخر

لق شدن دندان عصب کشی شده در بسیاری از بیمارانی که آن را تجربه می‌کنند، قابل درمان است. همچنین راهکارهای بسیاری برای پیشگیری از بروز آن وجود دارد تا حتی به مراحل درمانی نرسد. نکته بسیار مهم آن است که اگر درجه لقی خیلی شدید باشد، باید به دندانپزشک مراجعه شود.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای عصب کشی دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *