مینی ایمپلنت دندان یکی دیگر از روشهایی است که امروزه در حوزه دندانپزشکی برای درمان مشکل بیدندانی به کار میرود. با این حال باید توجه کرد که چنین روشی تفاوتهایی با ایمپلنت معمولی دارد. به همین علت متخصصین یکسری مزایا و معایب برای آن ذکر میکنند.
بسیاری از بیماران پس از شنیدن چنین واژهای از خود میپرسند ایمپلنت مینی واقعا چیست؟ برای چه کسانی میتوان از این تکنیک کمک گرفت؟ آیا هزینه آن نسبت به ایمپلنت معمولی متفاوت است؟ دکتر صابر ملک پور در مورد چنین ایمپلنتهای کوچکی در ادامه مقاله صحبت خواهند کرد.
مینی ایمپلنت دندان
در چند سال گذشته و با ارائه تکنیکی مثل ایمپلنت دندان به حوزه دندانپزشکی، بسیاری از بیماران بیدندان نسبت به درمان مشکل خود با امیدواریهای زیادی مواجه شدند. ایمپلنتها گزینه فوقالعاده عالی برای بازگرداندن زیبایی و به ویژه عملکرد از دست رفته دندان به شما میرود.
امروزه حتی شاهد استفاده از واژههایی نظیر مینی ایمپلنت نیز هستیم. چنین محصولاتی از چند جنبه ممکن است با ایمپلنت معمولی تفاوت داشته باشد. با این حال همانند آن قادر است زیبایی و عملکرد جویدن را برای فرد به خوبی بازسازی کند.
برای دریافت نوبت و مشاوره فرم زیر را پر کنید.
مینی ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟
استفاده از ایمپلنت مینی برای بیمارانی که با هر یک از شرایط زیر مواجه باشند، امکانپذیر خواهد بود:
بسیاری از بیمارانی که به هر دلیلی نمیتوانند هزینه لازم برای یک ایمپلنت معمولی را پرداخت کنند، میتوانند به سراغ چنین درمانی بروند. هزینه نهایی مینی ایمپلنت غالبا کمتر از یک درمان معمولی تمام میشود. |
برخی از بیماران ممکن است با تحلیل استخوان مواجه شوند. در صورتی که تحلیل به گونهای است که امکان انجام ایمپلنت معمولی برای فرد وجود نداشته باشد، احتمالا دندانپزشک بتواند از مینی ایمپلنت کمک بگیرد. |
بیمارانی که سالها از دندان مصنوعی استفاده میکنند، معمولا با مشکلاتی همراه هستند. به عنوان مثال استخوان فک غالبا در چندین جهت کوچک میشود. به همین علت ممکن است نتوان برای این افراد از ایمپلنت معمولی استفاده کرد. در چنین شرایطی دندانپزشک احتمالا تصمیم بگیرد از کاشت مینی ایمپلنت استفاده کند. |
مینی ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟
در برخی از شرایط امکان استفاده از مینی ایمپلنت برای بیماران وجود ندارد:
- بیمارانی که با مشکلات زمینهای کنترل نشده همراه هستند. البته در صورت مدیریت درست بیماری خود میتوانند نسبت به دریافت درمان اقدام کنند.
- بیماران مبتلا به سرطان و تحت درمان با شیمی درمان و رادیوتراپی نمیتوانند ایمپلنت مینی را دریافت کنند.
- افرادی که رعایت بهداشت خوبی ندارند، نباید برایشان چنین درمانی انجام شود.
- برخی از بیماران به مقدار کافی استخوان حتی برای کاشت مینی ایمپلنت ندارند.
مزایای مینی ایمپلنت دندان
استفاده از مینی ایمپلنت میتواند برای بیمار مزایای بسیاری به همراه داشته باشد:
- زیبایی خط لبخند بیمار میتواند با کمک چنین درمانی حفظ شود.
- عملکرد جویدن بیمار تا حد زیادی توسط مینی ایمپلنت قابل بازیابی است.
- این درمان به طور کلی هزینه کمتری نسبت به ایمپلنت معمولی دارد و بیماران بیشتری قادر به دریافت آن هستند.
- در اغلب موارد نیاز به پیوند استخوان برای ایمپلنت در بیماران وجود ندارد.
- با توجه به عدم نیاز به درمانهای مکمل در اکثر شرایط، طول پروسه درمان کوتاهتر است.
معایب کاشت مینی ایمپلنت
در صورتی که برای بیماران از مینی ایمپلنت دندان استفاده شود، ممکن است با معایبی هم همراه باشد:
- مینی ایمپلنت نسبت به درمان معمولی از استحکام کمتری برخوردار است. به همین علت نمیتواند فشارهای زیاد را تحمل کند.
- به طور معمول بروز لقی در مینی ایمپلنتها شایعتر از لقی ایمپلنت است.
- مینی ایمپلنت به طور کلی نسبت به ایمپلنت معمولی یک روش حساستر است. از این رو میزان موفقیت آن کمی کمتر از روش ایدهآل خواهد بود.
- دوام و ماندگاری ایمپلنت مینی نسبت به روش معمولی کمتر است.
- هر دندانپزشکی شاید در مطب خود مینی ایمپلنت را برای بیماران مورد استفاده قرار ندهد.
تفاوت ایمپلنت و مینی ایمپلنت دندان
برخلاف ایمپلنتهای معمولی، سایز مینی ایمپلنت به ویژه از نظر عرض و ضخامت کمتر است؛ به طوری که مینی ایمپلنتها را در عرضهایی به اندازه 1.8 تا 3.3 میلیمتر طراحی میکنند. با توجه به همین موضوع، شکل آن به جای استوانه، تقریبا سوزن مانند و شبیه یک خلال دندان است.
به همین دلیل نیز مقدار آلیاژ کمتری در ساخت آن به کار میرود. همچنین هزینه پایینتری برای بیماران به همراه خواهد داشت. با این حال باید در نظر گرفت که استحکام فشاری و مقاومت آن نسبت به یک ایمپلنت معمولی با ضخامت بیشتر، کمتر است.
ماندگاری مینی ایمپلنت دندان چقدر است؟
یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه شود، طول عمر متفاوت مینی ایمپلنت با تکنیکهای معمولی کاشت دندان است. با توجه به ساختار متفاوت مینی ایمپلنتها، استحکام کمتری را میتوان از آنها انتظار داشت. به همین علت دوام و ماندگاری چنین درمانی معمولا کمتر از ایمپلنت معمولی در نظر گرفته میشود.
غالب بیمارانی که برایشان از مینی ایمپلنت استفاده میشود، بین 10 تا 20 سال میتواند ماندگاری از آن انتظار داشته باشند. از این رو نباید چنین درمانی را به عنوان یک تکنیک مادامالعمر در نظر گرفت.
مطب دندانپزشکی دکتر صابر ملکپور آماده است تا خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.
برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملکپور:
🔷ترمیم پوسیدگی دندان
🔷درمان ریشه (عصب کشی)
🔷ایمپلنت دندان
🔷کشیدن دندان عقل
طول دوره نقاهت مینی ایمپلنت چقدر است؟
طول دوره نقاهت برای مینی ایمپلنت دندان تفاوت چندانی با روش معمولی ندارد. در این تکنیک هم بیمار باید چند ماه به منظور تثبیت پایه ایمپلنت منتظر بماند. با این حال به دلیل ابعاد کوچکتر فیکسچر، احتمالا در زمان کمتری قادر خواهید بود برای قراردهی تاج ایمپلنت اقدام کنید.
کاشت مینی ایمپلنت چگونه انجام می شود؟
به منظور قراردهی چنین ایمپلنتی در دهان، متخصص مراحل زیر را طی خواهد کرد:
آماده سازی بیمار
در ابتدا اگر دندان بیمار همچنان در فک موجود است، باید نسبت به خارجسازی آن اقدام شود. همچنین تصاویر رادیولوژی لازم برای قراردهی مینی ایمپلنت تجویز خواهد شد. در این روش معمولا بیماران نیاز به پیوند استخوان ندارند؛ با این حال اگر چنین چیزی مورد نیاز باشد، در همین مرحله باید پیگیری شود.
جراحی و کاشت پایه ایمپلنت
در مرحله دوم متخصص با جراحی، بافت لثه محل مورد نظر را کنار میزند. پس از آن پایه مینی ایمپلنت دندان را در استخوان فک قرار میدهد. در نهایت باید تمامی بافتهای کنار زده شده را مجددا با بخیه در محل نگه دارد. دقت کنید که پیش از شروع جراحی، با کمک بیحسی درد و حتی تا حدودی خونریزی بیمار کنترل خواهد شد.
طراحی پروتز مینی ایمپلنت
در مرحله آخر و پس از بهبودی کامل بافت لثه و استخوان، متخصص شروع به قالبگیری از بیمار خواهد کرد. با قالبگیری میتوان یک پروتز دقیق و زیبا برای مینی ایمپلنت بیمار طراحی کرد. این کار در لابراتوار و توسط تکنسین انجام خواهد شد. در نهایت پروتز روی دندان بیمار نصب و اصلاحات لازم صورت میگیرد.
شرایط ویژه ایمپلنت در مطب دکتر صابر ملک پور
1️⃣درمان فوری
2️⃣تضمین کیفیت
3️⃣پرداخت اقساطی
4️⃣پشتیبانی روند درمان
برای اطلاع از شرایط ایمپلنت دندان با متخصصین ما مشورت کنید.
قیمت مینی ایمپلنت دندان
هزینه کاشت مینی ایمپلنت نسبت به تکنیکهای معمولی کمتر تمام میشود. این موضوع به دلیل ارزانتر بودن فیکسچر آن است. با این حال برای تعیین دقیق تعرفه کاشت چنین ایمپلنتی، باید عوامل بسیاری را در نظر بگیرید. به عنوان مثال برند ایمپلنت و تخصص دندانپزشک 2 عامل موثر خواهد بود. برای آگاهی از قیمت دقیق درمان، با دندانپزشک معالج خود صحبت کنید.
برای اطلاع از جدیدترین تعرفههای دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
آیا می توان از مینی ایمپلنت برای دندان مصنوعی ردیف بالا استفاده کرد؟
امکان انجام چنین درمانی برای بیماران به منظور تثبیت دندان مصنوعی وجود دارد. با این حال به دلیل ساختار متفاوت و ضخامت کمتر پایه آن، معمولا دندانپزشکان به سراغ مینی ایمپلنت دندان نمیروند. در حقیقت به دلیل استحکام کمتر این پایهها، دندانپزشکان کمتر به سراغ آن خواهند رفت. با این حال اگر متخصص تصمیم بگیرد از چنین ایمپلنتهایی استفاده کند، احتمالا تعداد بیشتری از آن را به کار خواهد برد.
مراقبت های بعد از مینی ایمپلنت دندان
پس از کاشت ایمپلنت مینی برای بیمار، رعایت اصول مراقبتی زیر ضروری است:
- حتما با کمک مسواک و نخ دندان، بهداشت دهانی خود را تقویت کنید.
- به هیچ وجود در روزهای اول به پایه مینی ایمپلنت فشار وارد نکنید.
- ·ستفاده از مسکن در روزهای ابتدایی برای بیماران مجاز خواهد بود.
- گاهی نیاز است از داروهای آنتیبیوتیکی به منظور کاهش ریسک عفونت استفاده شود.
- در صورتی که هر گونه مشکلی پس از کاشت مینی ایمپلنت بروز پیدا کند، آن را با متخصص در میان بگذارید.
- سعی کنید دهان را تا چند روز با دهانشویه شستوشو دهید.
آیا مینی ایمپلنت ها ضرر هم دارند؟
مینی ایمپلنت دندان یک درمان است که میتوان با کمک آن، فواید بسیاری را برای خود رقم بزنید. این که برای آن برخی عوارض کوتاهمدت ذکر میشود، نمیتوان گفت که برای بدن ضرر دارد. بسیاری از این عوارض به دلیل پیامدهای طبیعی ناشی از جراحی اتفاق میافتد. همچنین باید توجه کرد که در بسیاری از مواقع، عدم رعایت مراقبتها سبب بروز عوارض میشود.
مینی ایمپلنت ارتودنسی چیست؟
گاهی ممکن است متخصص از مینی ایمپلنت برای حرکت دندانها به یک جهت خاص کمک بگیرد. در حقیقت هم نیاز بیدندانی بیمار برطرف میشود و هم میتوان برای حرکت آنها از چنین درمانی استفاده کرد.
مینی ایمپلنت بهتر است یا ایمپلنت معمولی؟
به طور کلی اگر بیمار شرایط آن را داشته باشد، استفاده از ایمپلنت معمولی گزینه بهتری است. با این حال در شرایط خاص، استفاده از مینی ایمپلنت برای بیمار مناسبتر است.
سوالات متداول
خیر، شرایط لازم برای دریافت چنین درمانی را در قسمتهای پیشین مقاله مورد بررسی قرار دادیم.
به طور معمول شکستگی در مینی ایمپلنت بیشتر اتفاق میافتد.
معمولا کوچکترین اندازه برای ضخامت مینی ایمپلنت، حدود 1.8 میلیمتر است.
میزان موفقیت آن همانند ایمپلنت معمولی بالای 90 درصد است. با این حال نسبت به ایمپلنت معمولی از شانس پایینتری برخوردار خواهد بود.
برای مینی ایمپلنتها معمولا ضخامت کمتری از استخوان مورد نیاز است. با این حال باید مقداری استخوان در اطراف آن باقی بماند.
بله، در صورت نیاز میتوان چنین پایههایی را از دهان خارج کرد.
استفاده از بیحسی، این درمان را به یک پروسه بدون درد تبدیل میکند.
کاربرد آن بیشتر در مواقعی است که نتوان از ایمپلنت معمولی برای بیماران به ویژه در صورت کاهش تراکم استخوان استفاده کرد.
بله، پروتز مورد استفاده برای آنها ظاهر مشابهی با دندانها خواهد داشت.
خیر، غالبا به صورت سرپایی و تحت بیحسی چنین درمانی صورت میگیرد.
کلام آخر
مینی ایمپلنت دندان در مقایسه با ایمپلنت، برای بیمارانی که از ضخامت کمتری از استخوان فک برخوردار هستند، قابل استفاده است. با این حال مشکلاتی دارد که سبب میشود به عنوان یک درمان ایدهآل شناخته نشود. از این رو متخصصین اکثرا در گام اول، ایمپلنت معمولی را مورد استفاده قرار میدهند.
تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران
اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای مینی ایمپلنت دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، میتوانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.
آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷