ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی همواره برای افراد مبتلا به این مشکل با سوالات و نگرانیهایی همراه است. بسیاری از بیماران قلبی نگران این هستند که در حین جراحی یا حتی پس از آن با خطراتی مواجه شوند. از این رو ممکن است برای دریافت چنین خدماتی به دندانپزشک مراجعه نکنند.
اما آیا واقعا کاشت دندان برای بیماران قلبی با خطر همراه است؟ چه ملاحظاتی باید پیش از شروع درمان در نظر گرفته شود؟ آیا استفاده از بیحسی برای این گونه از بیماران با مشکل همراه نیست؟ ادامه این مقاله را حتماً مطالعه کنید.
ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی
یکی از گروههایی که برای دریافت ایمپلنت دندان به دندانپزشک مراجعه میکنند، بیماران قلبی و عروقی هستند. این افراد به طیف گستردهای از مشکلات قلبی مبتلا هستند. معمولا به همین دلیل نیز همواره نگرانیهایی نسبت به انجام خدمات مختلف دندانپزشکی و به ویژه جراحی ایمپلنت وجود دارد.
نکتهای که وجود دارد این است که با توجه به شرایط بیماری فرد، ملاحظات خاصی برای آنها برقرار خواهد بود. به عنوان مثال، خیلی از بیماران قلبی قادر به دریافت خدمات دندانپزشکی نظیر ایمپلنت هستند. با این حال کاشت دندان برای بیماران قلبی شدید و جدی ممکن است ممنوع باشد.
برای دریافت نوبت و مشاوره فرم زیر را پر کنید.
آیا ایمپلنت برای قلب ضرر دارد؟
اینطور که خیلیها تصور میکنند، ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی همواره با خطر همراه نیست. اتفاقا برعکس، در بسیاری از شرایط میتوان صرفا با رعایت برخی ملاحظات، خدماتی نظیر جراحی ایمپلنت را به راحتی برایشان انجام داد. با این حال چنین موضوعی مشروط به تحت کنترل بودن مشکلشان است.
در حقیقت باید از قبل توسط یک متخصص وضعیت قلبی و عروقیشان به طور کامل تحت کنترل قرار بگیرد. همچنین وضعیت قلبی این افراد باید به یک حالت ثابت برسد. در غیر این صورت اگر جراحی ایمپلنت برایشان انجام شود، ریسک بروز خطرات جدیتر برقرار خواهد بود. پیشنهاد میکنیم در این رابطه حتماً مقاله کاندیدای ایمپلنت دندان را مطالعه کنید.
شرایط ویژه ایمپلنت در مطب دکتر صابر ملک پور
1️⃣درمان فوری
2️⃣تضمین کیفیت
3️⃣پرداخت اقساطی
4️⃣پشتیبانی روند درمان
برای اطلاع از شرایط ایمپلنت دندان با متخصصین ما مشورت کنید.
خطرات کاشت دندان برای بیماران قلبی
اینکه بیان میشود حتما مشکلات زمینهای خود را با دندانپزشک در میان بگذارید، به منظور ارائه راهکارهای مناسب برای پیشگیری از بروز مشکلات جدی حین و حتی پس از درمان است. در مورد بیماران قلبی نیز این موضوع صدق میکند. در صورتی که بیمار مشکلش را به دندانپزشک اطلاع ندهد، ریسک بروز هر یک از عوارض زیر بالا خواهد رفت.
ریسک بروز آنژین و سکته قلبی
از جمله مشکلات قلبی که امروزه در جامعه بیماران زیادی سابقه آنها را در طول زندگی خود دارند، آنژین و سکته است. آنژین معمولا با دردهای فشارنده در قفسه سینه و دست چپ آغاز میشود. با این حال همچنان میتوان با راهکارهایی از ادامه یافتن آن جلوگیری کرد. در صورتی که علائم شروع آنژین جدی گرفته نشود، در حین کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی میتواند منجر سکته شود.
از این رو بیمار باید از قبل به دندانپزشک در مورد سوابق خود از تجربه دردهای آنژینی اطلاع دهد. همچنین اگر قبلا سابقهای از سکته قلبی دارد، دندانپزشک باید زمان وقوع آن را بداند. خیلی از اوقات پزشکان متخصص توصیه میکنند در بازه کمتر از 6 ماه پس از سکته قلبی، کارهای دندانپزشکی پیچیدهتر برای بیماران انجام نشود. در غیر این صورت ریسک بروز آن و حتی مرگ وجود خواهد داشت.
کاهش خون وضعیتی
بیماران مختلف و به ویژه افرادی که با مشکلات قلبی سروکار دارند، معمولا از داروهای گوناگون کمک میگیرند. برخی از این داروها سبب میشود پس از کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی، فرد با کاهش فشار خون وضعیتی مواجه شود. البته این عارضه آنقدر جدی نیست و حتی در افراد سالم نیز اتفاق میافتد.
این عارضه معمولا با سرگیجه حین بلند شدن از روی یونیت بروز پیدا میکند. در افراد مبتلا به مشکلات قلبی به دلیل اختلالاتی که در بازگشت خون به مغز وجود دارد، احتمال تجربه آن بالاتر است. معمولا دندانپزشکان توصیه میکنند چند دقیقهای را روی یونیت بنشینید تا از وقوع آن جلوگیری شود.
اندوکاردیت عفونی
اندوکاردیت عفونی یکی از عوارض بسیار جدی و خطرناکی است که پس از قرارگیری ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی میتواند اتفاق بیفتد. در صورت وقوع این عارضه، خطر مرگ برای بیماران به شدت بالا میرود. حتی در صورتی که بیمار در بیمارستان بستری و روشهای درمانی به او ارائه شود، خطر مرگ تا 40 درصد خواهد بود.
به همین علت توصیه میشود حتما پیش از شروع درمان دندانپزشک را از سابقه پیوند قلب، وجود دریچه مصنوعی و حتی بیماریهای مادرزادی قلبی مطلع کنید. در صورتی که دندانپزشک بداند با چه مشکلات مواجه هستید، میتواند با رعایت یکسری ملاحظات، ریسک وقوع آن را تا حد زیادی کم کند. اگر ساکن تهران هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به بهترین دکتر ایمپلنت تهران مراجعه نمایید.
خونریزی طولانی مدت
معمولا بیماران با سابقه مشکلات قلبی، از داروهای رقیقکننده خون نیز کمک میگیرند. در چنین شرایطی دندانپزشک باید پیش از شروع ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی، از آنها مطلع باشد. به دلیل اینکه کاشت دندان برای بیماران قلبی نیاز به جراحی دارد، باید ریسک خونریزی سنجیده شود.
اگر دندانپزشک بدون اطلاع قبلی برای فرد کار انجام دهد، ممکن است خونریزی حین درمان به قدری زیاد باشد که نتوان آن را کنترل کرد. حتی گاهی اوقات به دلیل داروهای رقیقکننده قوی که مصرف میشود، خونریزی به هیچ شکلی بند نمیآید و خطر مرگ وجود خواهد داشت.
برای اطلاع از جدیدترین تعرفههای دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
آمپول بی حسی دندان برای بیماران قلبی
داروهای بیحسکنندهای که حین کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی مورد استفاده قرار میگیرد، یکی دیگر از نگرانیهای متخصصین قلب و عروق است. معمولا توصیه بر آن است که دندانپزشکان از داروهای حاوی اپی نفرین برای بیماران قلبی پرهیز کنند. با این حال، یکی از مشکلات داروهای بدون اپی نفرین، زمان کم بیحسی آنهاست.
همچنین بیحسی بدون اپی نفرین نمیتواند به قدرت انواع حاوی این ماده باشد. به همین علت سبب استرس و بالا رفتن اپی نفرین در بدن بیمار به مقدار بسیار بیشتری نسبت به داروهای حاوی اپی نفرین خواهد شد. از این رو دندانپزشکان معمولا از بیحسی حاوی اپی نفرین حتی برای بیماران قلبی استفاده میکنند؛ اما با محدودیت کارپول 2% بیحسی در طول درمان مواجه خواهند بود.
مطب دندانپزشکی دکتر صابر ملکپور آماده است تا خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.
برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملکپور:
🔷ترمیم پوسیدگی دندان
🔷درمان ریشه (عصب کشی)
🔷ایمپلنت دندان
🔷کشیدن دندان عقل
ملاحظات قبل از کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی
پیش از اینکه کار کاشت دندان برای بیماران قلبی انجام شود، باید به یکسری ملاحظات توجه جدی شود. در این قسمت به بررسی این ملاحظات میپردازیم:
مشورت با پزشک معالج
در صورتی که دندانپزشک صلاح بداند، فرد باید برای مشاوره به پزشک معالج خود ارجاع داده شود. به عنوان مثال گاهی بیمار اطلاعات کافی نسبت به مشکل خود در اختیار ندارد؛ در این شرایط دندانپزشک میتواند با یک نامه ارجاع، دادههای کافی و مفیدی را درباره مشکل قلبی بیمار خود به دست آورد.
همچنین در برخی از مواقع دندانپزشک قصد دارد اجازه پزشک معالج را نسبت به شروع یک درمان دریافت کند. به عنوان مثال اگر همچنان کمتر از 6 ماه از سکته قلبی گذشته باشد، دندانپزشک به ناچار باید اجازه انجام جراحی ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی را دریافت کند.
قطع داروی رقیق کننده در صورت نیاز
برخی از بیماران قلبی و عروقی برای کاهش ریسک سکته و آنژین صدری، از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنند. مصرف برخی از این داروها برای دندانپزشکان بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال اگر فرد از وارفارین یا آسپرین با دوز بالا استفاده کند، باید نسبت به قطع دارو پیش از درمان اقدام شود. چنین کاری باید با اجازه پزشک معالج فرد انجام شود.
پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی در صورت نیاز
یکی از عوارض بسیار جدی که در کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی محتمل خواهد بود، اندوکاردیت عفونی است. در یکسری از شرایط خاص، دندانپزشک باید از آنتی بیوتیک به منظور پیشگیری از بروز چنین عارضهای کمک بگیرد.
به عنوان مثال در بیماران با سابقه پیوند قلب، دریچه مصنوعی و بیماریهای مادرزادی قلبی در صورت نیاز به جراحی ایمپلنت، از آنتی بیوتیک مناسب کمک گرفته خواهد شد.
معمولا در پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی از دوز 2 یا حتی 4 برابر معمولی یک دارو کمک میگیرند. با عنوان مثال ممکن است دندانپزشک توصیه کند بیمار 4 کپسول آموکسی سیلین را همزمان و حدود یک ساعت پیش از ایمپلنت مصرف نماید.
میزان موفقیت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی
کاشت دندان برای بیماران قلبی تفاوتی از نظر میزان موفقیت با بیماران عادی ندارد. صرفا اهمیت توجه به مشکلات قلبی پیش از شروع درمان، به دلیل بروز برخی عوارض جدی پس آن است. در حقیقت اگر برای بیمار ایمپلنت با اصول درست آن قرار داده شود، میزان موفقیت آن حدود 90 تا 95 درصد است.
سوالات متداول درباره ایمپلنت برای بیماران قلبی
تپش قلب در خیلی از مواقع به علت استرسی است که بیمار تجربه میکند. با این حال گاهی به علت تزریق اپی نفرین چنین مشکلی ایجاد میشود.
در صورتی که دندانپزشک تمام ملاحظات لازم را رعایت کند، مشکلی پیش نخواهد آمد.
خیر، صرفا برخی از بیماران قلبی نیاز به دریافت آنتی بیوتیک پیش از شروع درمان خواهند داشت.
خیر، ایمپلنت دندان هیچ مشکلی برای قلب بیمار ایجاد نخواهد کرد.
کلام آخر
ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی از نظر میزان موفقیت تفاوتی با افراد عادی ندارد. تنها مشکلی که بیماران قلبی به همراه دارند، ریسک بروز برخی از عوارض ناشی از آن است. به همین علت بهتر است پیش از درمان از نظر تحت کنترل بودن یا نبودن شرایطشان مورد بررسی قرار بگیرند.
تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران
اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای ایمپلنت دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، میتوانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.
آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷