آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

روکش ایمپلنت دندان | بهترین تاج و روکش ایمپلنت

روکش ایمپلنت دندان برای بازسازی تاج این نوع درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور کلی انواع تاج ایمپلنت دندان را بر اساس جنس آن به گروه‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌کنند. هر کدام از روکش‌هایی که برای ایمپلنت مورد استفاده قرار می‌گیرد، با توجه به خواص متریال آن از ویژگی‌های متفاوتی برخوردار است.

اما به نظر شما کدام نوع روکش ایمپلنت از هزینه و دوام بالاتری برخوردار است؟ مزایا و معایب هر کدام از متریال‌هایی به کار رفته در روکش‌ها چیست؟ بهترین روکشی که امروزه برای کاشت دندان به کار می‌رود، کدام است. با مطالعه این مقاله به راحتی به پاسخ تمامی سوالات خود دست خواهید یافت.

آشنایی با انواع روکش ایمپلنت دندان

توجه کنید که امروزه با پیشرفت‌هایی که در حوزه‌های مختلف لابراتواری و دندانپزشکی صورت گرفته، انواع گوناگونی از روکش‌ها طراحی می‌شود. برای درمانی مثل ایمپلنت، دندانپزشک پس از تثبیت آن در فک باید یک روکش با کیفیت و با استحکام کافی را روی پایه قرار دهد. این که کدام یک از انواع روکش ایمپلنت را مورد استفاده قرار دهد، به ویژگی‌های هر یک بستگی خواهد داشت. در حقیقت متخصص ایمپلنت دندان در تهران با در نظر گرفتن شرایط بیمار، به انتخاب نوع روکش کمک می نماید تا بهترین نتایج را به دنبال آورد.

برای دریافت نوبت و مشاوره ایمپلنت دندان فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

انواع روکش ایمپلنت دندان براساس جنس

متریال‌های مختلفی در این سال‌ها به عنوان ساختار روکش ایمپلنت دندان مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه بیشتر با ویژگی‌ها، مزایا و معایب هر یک آشنا می‌شوید:

روکش زیرکونیا از انواع روکش ایمپلنت دندان

زیرکونیا یکی از ترکیباتی است که در ساخت روکش دندان به کار می‌رود. وجود این ماده در تاج ایمپلنت سبب می‌شود تا بتواند در مقابل نیروهای جویدن از خود مقاومت خوبی نشان دهد. به همین علت بیان می‌شود که روکش‌های زیرکونیا از استحکام فوق‌العاده‌ای برخوردار است. همین موضوع سبب می‌شود تا بتوان از چنین مواردی به منظور ساخت تاج ایمپلنت‌های خلفی (دندان‌های عقبی) استفاده کرد.

مزایای روکش زیرکونیا

روکش ایمپلنت دندان که از زیرکونیا طراحی می‌شود، با مزایای زیر همراه است:

معایب روکش زیرکونیا

تاج ایمپلنت‌هایی که حاوی زیرکونیا است، عیب و محدودیت به خصوصی ندارد. با این حال باید توجه کرد که نسبت به سایر انواع روکش ایمپلنت، از هزینه بسیار بالاتری برخوردار است. همچنین معمولا تراش بیشتری به منظور ایجاد فضای قرارگیری خود نیاز خواهد داشت.

نمونه‌های فلزی از دیگر انواع روکش ایمپلنت دندان محسوب می‌شود که امروزه در بازار موجود است. این محصولات با توجه به رنگ متفاوتی که نسبت به دندان طبیعی دارد، برای جایگزینی انواع قدامی به کار نمی‌رود. ◀ با این حال استحکام فوق‌العاده آن در برابر نیروهای سنگین، این روکش را به یک گزینه عالی در ایمپلنت‌های خلفی تبدیل می‌کند. ایمپلنت‌هایی که تاجشان از جنس فلز است، معمولا دوام و عمر بالایی دارد. همچنین باید توجه کنید که قیمت چنین روکش‌هایی برای بیماران خیلی به صرفه‌تر است.

روکش فلزی از انواع تاج ایمپلنت دندان

مزایای روکش فلزی

مزایای روکش های فلزی ایمپلنت به شرح زیر است:

  1. استحکام بسیار عالی در دهان و در برابر نیروهای سنگین درد.
  2. دوام و طول عمر روکش‌های فلزی بسیار زیاد است.
  3. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های روکش‌های ایمپلنت فلزی، قیمت بسیار خوب آن است.

معایب روکش فلزی

شاید مهم‌ترین عیبی که برای انواع روکش ایمپلنت دندان با جنس فلز تعریف می‌کنند، زیبایی آن است. به دلیل رنگ متفاوت این نوع روکش نسبت به دندان طبیعی، محدودیت‌هایی در استفاده از آن در نواحی لبخند وجود خواهد داشت.

خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین تعرفه‌های انواع روکش ایمپلنت در سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

روکش PFM از انواع تاج ایمپلنت دندان

روکش‌های PFM یکی از انواع بسیار کاربردی برای روکش های ایمپلنت دندانی محسوب می‌شود. این گزینه به طور معمول از یک هسته فلزی و یک ضخامت اندک سرامیک برخوردار است. مسلم است که فلز بخش مرکزی آن به منظور تامین استحکام و دوام آن خواهد بود. اما سرامیکی که با ضخامت کم روی فلز به کار می‌رود، به جهت افزایش زیبایی و تبدیل آن به یک گزینه کارآمد در دندان‌های قدامی است.

مزایای روکش PFM

استفاده از PFM برای انواع روکش ایمپلنت دندان مزایای بسیاری دارد:

  • زیبایی این نوع روکش نزدیک به دندان طبیعی است و می‌توان از آن در نواحی لبخند استفاده کرد.
  • با توجه به کور فلزی که دارد، یک گزینه با دوم و مستحکم محسوب می‌شود.
  • این نوع روکش نسبت به انواع زیرکونیا و سرامیکی از هزینه کم‌تری برخوردار است.

معایب روکش PFM

روکش های ایمپلنت با جنس PFM محدودیت و عیب خاصی ندارد. به همین علت امکان استفاده از آن‌ها در جایگزینی دندان‌های خلفی و قدامی وجود دارد.

در حوزه دندانپزشکی پس از استفاده از انواع روکش ایمپلنت دندان برای جایگزینی نمونه‌های قدامی، به این نکته پی بردند که زیبایی از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین علت پس از مدتی شاهد عرضه روکش‌های تمام سرامیک به این حوزه بودیم. روکش‌های تمام سرامیک با توجه به اینکه به طور کامل از این متریال طراحی می‌شود، از زیبایی فوق‌العاده خوبی برخودار است. این نوع روکش ایمپلنت در بسیاری از مواقع نزدیک‌ترین شکل را به دندان طبیعی دارد.

روکش تمام سرامیک از انواع روکش ایمپلنت دندان

مزایای روکش تمام سرامیک

مهم‌ترین مزیتی که برای انواع روکش تمام سرامیک ایمپلنت می‌توان مطرح کرد، زیبایی آن است. با توجه به همین مزیت، استفاده از آن در طرح لبخند و ایمپلنت دندان جلو بسیار مناسب خواهد بود.

معایب روکش تمام سرامیک

یکی از معایبی روکش‌های تمام سرامیک به همراه دارد، قیمت نسبتا بالای آن است. از این رو ساخت تاج ایمپلنت با چنین جنسی برای بیماران هزینه بالاتری خواهد داشت. همچنین این را در نظر بگیرید که سرامیک نسبت به فلز شکننده‌تر است. به همین سبب استحکام آن در نیروهای سنگین کم‌تر خواهد بود. از این رو چنین روکش هایی در ایمپلنت های خلفی به کار نمی‌رود.

عکس قبل و بعد پر کردن دندان

مطب دندان‌پزشکی دکتر صابر ملک‌پور آماده است تا  خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.

برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملک‌پور:

🔷ترمیم پوسیدگی دندان

🔷درمان ریشه (عصب کشی)

🔷ایمپلنت دندان

🔷کشیدن دندان عقل

عکس قبل و بعد ایمپلنت دندان

انواع روکش ایمپلنت دندان براساس نحوه نصب

روکش های ایمپلنت با جنس‌های مختلف برای نصب 2 راه پیش‌روی خود خواهد داشت. در ادامه بر همین اساس آن‌ها را به 2 گروه تقسیم‌بندی می‌کنیم:

روکش های سمان شونده برای تاج ایملنت

شاید شایع‌ترین روشی که تاج ایمپلنت را به پایه آن متصل می‌کنند، استفاده از سمان باشد. سمان‌ها ترکیباتی محسوب می‌شود که می‌تواند همانند یک چسب بسیار قوی، روکش را به پایه ایمپلنت متصل کند. دقت کنید که چنین سمان‌هایی معمولا به گونه‌ای است که در محیط دهان به راحتی شسته نشود.

روکش های پیچ شونده برای تاج ایمپلنت

یکی دیگر از روش‌های اتصال تاج ایمپلنت به اباتمنت، حالت پیچ شدن آن است. در این شرایط معمولا تاج به گونه‌ای طراحی می‌شود که برای قسمتی از اباتمنت فیت باشد. در واقع باید بتوان روکش را به اباتمنت به صورت یک پیچ و مهره متصل کرد. به طور معمول استحکام این روش نسبت به نوع سمان‌شونده بیشتر است.

هزینه روکش ایمپلنت دندان

هزینه کدام نوع روکش ایمپلنت بیشتر است؟

پیش‎‌تر انواع روکش ایمپلنت دندان را به طور کامل برای شما معرفی کردیم. در بین تمامی گزینه‌هایی که برای تاج ایمپلنت دندان وجود دارد، هزینه روکش ایمپلنت دندان از نوع زیرکونیا از بقیه بیشتر است. این موضوع به دلیل زیبایی و استحکام بالای آن است. همچنین نمونه‌های تمام سرامیک از قیمت بالاتری نسبت به نوع PFM و فلزی برخوردار خواهد بود.

طور عمر کدام روکش ایمپلنت بیشتر است؟

با توجه به اینکه زیرکونیا یک عنصر با دوام در محیط دهان است، می‌توان گفت روکش‌هایی که از این متریال طراحی می‌شود، از عمر بالاتری برخوردار خواهد بود. پس از آن روکش‌هایی که به طور کامل از فلز ساخته می‌شود، طول عمر و ماندگاری خوبی خواهد داشت.

مقایسه انواع روکش ایمپلنت دندان

در این قسمت از مقاله، انواع تاج ایمپلنت دندان را به طور خلاصه در یک جدول با یکدیگر مقایسه می‌کنیم:

بهترین روکش ایمپلنت دندان

با بررسی انواع روکش ایمپلنت دندان در این مقاله، سوالی که برای خیلی از بیماران مطرح می‌شود آن خواهد بود که کدام مورد بهترین گزینه است. نکته بسیار مهمی که در این رابطه باید به آن توجه کنید این است که در حوزه دندانپزشکی بهترین گزینه تعریف نمی‌شود. این موضوع در تمامی خدمات درمانی صدق می‌کند. در ایمپلنت باید با توجه به شرایط بیمار نوع روکش را تعیین کرد. به عنوان مثال علی‌رغم تمامی مزایای زیرکونیا، اگر بیمار وضعیت مالی خوبی نداشته باشد، گزینه مناسبی برایش نخواهد بود. همچنین علی‌رغم زیبایی فوق‌العاده روکش‌های تمام سرامیک، اما برای دندان‌های خلفی کاربردی نیست.

سوالات متداول

روکش ایمپلنت PFM بهتر است یا زیرکونیا؟

این موضوع با توجه به شرایط هر بیمار تعیین خواهد شد.

آیا همه انواع روکش ایمپلنت دندان گزینه مناسبی برای انواع قدامی است؟

خیر، نمونه‌های تمام فلزی نمی‌تواند زیبایی مدنظر را به ارمغان آورد.

کدام نوع روکش ایمپلنت از استحکام کم‌تری برخوردار است؟

انواع تمام سرامیک معمولا شکننده‌ است و نباید تحت نیروی شدید قرار بگیرد.

کدام نوع روکش ایمپلنت از زیبایی بیشتری برخوردار است؟

تاج‌هایی که به طور کامل از سرامیک طراحی می‌شود، خواص نوری مشابه دندان خواهد داشت. به همین علت زیبایی آن‌ها قابل مقایسه با سایر انواع روکش ایمپلنت نیست.

کلام نهایی

روکش ایمپلنت دندان براساس مقیاس‌های مختلفی ممکن است به گروه‌های گوناگون طبقه‌بندی شود. رایج‌ترین مقیاس برای این امر، جنس و متریال مورد استفاده در هر یک است. دقت کنید که انتخاب بهترین نوع روکش برای بیماران باید با توجه عواملی توسط خود دندانپزشک صورت بگیرد.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای ایمپلنت دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *