آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

روکش دندان جلو [قیمت روکش دندان جلو]

روکش دندان جلو یکی از درمان بسیار عالی برای افزایش استحکام دندان و زیبایی آن محسوب می‌شود. بسیاری از بیمارانی که با نقص‌ در دندان‌های جلوی خود مواجه هستند، می‌توانند از روکش دندان جلو کمک بگیرند. پروتز دندان جلو به طور معمول از نظر استحکام و زیبایی می‌تواند نیاز بیمار را برطرف سازد. اما چه زمانی دندان جلو نیاز به روکش دارد؟ بهترین نوع روکشی که می‌توان برای دندان‌های جلویی به کار برد، کدام است؟ آیا روکش دندان جلو با ونیز کامپوزیت و یا لمینت تفاوت دارد؟

روکش دندان جلو برای چه کسانی مناسب است؟

روکش دندان یکی از بهترین گزینه‌هایی است که می‌تواند استحکام از دست رفته دندان را به آن برگرداند. این درمان‌ها از جمله ترمیم‌های غیرمستقیم محسوب شده که در لابراتوار طراحی و ساخته می‌شود. به طور معمول انواع مختلفی از روکش‌های دندانی وجود دارد که برای این منظور به کار می‌رود.

نکته بسیار مهم در مورد انواع روکش‌ دندان جلو، برخورداری از زیبایی قابل قبول است. با توجه به انکه چنین پروتزهایی قرار است در طرح لبخند بیمار مورد استفاده قرار بگیرد، باید بتواند در کنار استحکام، زیبایی مناسبی را به ارمغان آورد.

برای دریافت نوبت و مشاوره روکش دندان جلو فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

چه زمانی دندان جلو نیاز به روکش دارد؟

در شرایط مختلف بهترین دندانپزشک مرزداران ممکن است تصمیم بگیرد که دندان را به جای ترمیم و یا پر کردن، روکش کند. در ادامه هر یک از این موارد را بررسی می‌کنیم:

چه زمانی دندان جلو نیاز به روکش دارد؟
  1. زمانی که دندان جلو عصب کشی می‌شود، به طور معمول استحکام کافی برای ترمیم را نخواهد داشت. در این شرایط باید به سراغ روکش دندان جلو برد. (روکش دندان عصب کشی شده)
  2. بیماری که پوسیدگی دندانش به قدری گسترش می‌یابد که تاج آن را به شدت ضعیف می‌کند، باید از روکش برای ترمیم آن کمک بگیرد.
  3. گاهی شکستگی تاج به گونه‌ای است که صرفا با روکش می‌توان ساختار آن را بازسازی کرد. در حقیقت مقدار تاج باقی‌ مانده برای قرارگیری مواد ترمیمی در این شرایط کافی نیست.
  4. زمانی که دندان جلو بیمار نیاز به خدمات درمانی و زیبایی دارد، روکش در اولویت قرار خواهد داشت.

مراحل روکش دندان جلو

به منظور قرارگیری روکش روی دندان‌های جلو، دندانپزشک یکسری از مراحل زیر را به ترتیب طی می‌کند. مراحل روکش دندان به شرح زیر است:

ابتدا دندانپزشک وضعیت دندان مدنظر را بررسی می‌کند. به عنوان مثال مقدار ساختار پوسیده و باقی‌مانده باید بررسی شود. در صورتی که پوسیدگی به قسمت‌هایی از ریشه برسد، ممکن است نیاز به درمان مکملی نظیر جراحی افزایش طول تاج باشد. پس از آنکه روکش به عنوان طرح درمان انتخاب شود، در ابتدای جلسه برای بیمار تزریق بی‌حسی انجام خواهد شد.

در مرحله بعد دندانپزشک پس از اطمینان از بی‌حسی دندان، شروع به تراش آن می‌کند. برای این امر از فرزهای مخصوص و با تکنیک‌های خاصی استفاده می‌شود. دندان باید با توجه به اصول مرتبط تراشیده شود تا یک بیس با استحکام کافی به منظور قرارگیری روکش دندان جلو ایجاد شود. مسلما پس از اینکه دندان تراش می‌خورد، شکل آن نسبت به حالت اول بسیار کوچک‌تر به نظر خواهد رسید.

تراش دندان برای روکش دندان

پس از آنکه شکل دندان به حالت مدنظر در آمدد، باید از آن قالبی تهیه شود. این پروسه با کمک ترکیبات خاصی انجام خواهد شد تا بتواند جزئیات ساختار تاج را ثبت کند. قالبی که از دندان‌های بیمار گرفته می‌شود، به لابراتوار ارسال خواهد شد تا بتوان با کمک آن یک روکش مناسب طراحی شود. همچنین در صورتی که دندان نیاز به پست و کور داشته باشد، از قسمت داخلی کانال ریشه نیز قالب مخصوصی تهیه خواهد شد.

خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین هزینه روکش دندان در سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

پس از مدتی که لابراتوار فریم روکش دندان جلو را آماده کند، آن را به مطب دندانپزشک ارسال خواهد کرد. در جلسه بعد فریم را روی دندان بیمار قرار می‌دهد و آن را از جنبه‌های مختلف بررسی می‌کند. در صورتی که نیاز به تغییراتی داشته باشد، آن را به لابراتوار اطلاع خواهد داد.

قرارگیری روکش روی دندان برای روکش دندان

پس از اینکه فریم مجددا به لابراتوار ارسال شود، کار کستینگ و ساخت روکش نهایی صورت خواهد گرفت. سپس روکش به دندانپزشک تحویل داده خواهد شد تا آن را روی دندان قرار دهد. متخصص معمولا در جلسه آخر دندان را به خوبی تمیز می‌کند تا هیچ آلودگی روی آن باقی نماند.

انواع روکش برای زیبایی دندان جلویی

روکش‌های دندانی انواع مختلفی دارد که در شرایط گوناگون می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. با این حال با توجه به نیاز زیبایی دندان‌های جلویی، پروتز ثابت آن‌ها باید از این ویژگی برخوردار باشد. در ادامه 2 نوع روکش دندان جلو را بررسی می‌کنیم:

رایج‌ترین نوع روکشی که امروزه در دندان‌هایی جلویی و حتی در برخی شرایط خلفی نیز به کار می‌رود، پروتزهای PFM است. این نوع روکش از 2 متریال مختلف طراحی می‌شود. بخش مرکزی آن که روی دندان قرار می‌گیرد، از جنس فلز است تا بتواند استحکام کافی را فراهم کند.

اما با توجه به نیاز دندان‌های جلویی به زیبایی، نمی‌توان صرفا از فلز استفاده کرد. به همین علت یک لایه سرامیک با ضخامت مناسب روی فلز قرار می‌گیرد تا بتواند شکل مشابه دندان را ایجاد کند. از این رو گزینه مناسب برای دندان‌های قدامی خواهد بود.

نوع دیگری از روکش‌های دندانی که برای قسمت‌های جلویی بسیار کارآمد خواهد بود، روکش سرامیکی است. با توجه به اینکه تمام ساختار این روکش‌ها از سرامیک ساخته می‌شود، زیبایی بسیار خوبی دارند. به همین علت ممکن است در زیبایی نسبت به نوع PFM برتری داشته باشد.

با این حال باید توجه کرد که انواع تمام سرامیک نسبت به PFM شکننده‎ تر خواهد بود. این موضوع به دلیل عدم وجود ساختار فلزی در آن است. با این حال با توجه به عدم وجود نیروی سنگین در دندان‌های جلویی، می‌تواند تا سال‌ها برای بیمار کارآمد باشد.

روکش دندان جلو سرامیکی برای روکش دندان

قیمت روکش دندان جلو

تعرفه‌ای که برای روکش‌های دندان‌ قدامی تعریف می‌شود با توجه به عوامل مختلفی تعیین خواهد شد. به عنوان مثال نوع روکش دندان یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار در هزینه آن است. مسلما هزینه روکش‌های تمام سرامیکی نسبت به نوع PFM به دلیل قیمت بالاتر متریال آن بیشتر خواهد بود.

همچنین تخصص دندانپزشک از دیگر پارامتر موثر در قیمت روکش دندان محسوب می‌شود. اگر دندان نیاز به درمان‌های مکمل مانند پر کردن دندان جلو داشته باشد، باید بودجه بیشتری را برای آن در نظر بگیرید.

ایمپلنت دکتر صابر ملک پور

1️⃣درمان فوری

2️⃣تضمین کیفیت

3️⃣پرداخت اقساطی

4️⃣پشتیبانی روند درمان

برای اطلاع از شرایط ایمپلنت دندان با متخصصین ما مشورت کنید.

تفاوت روکش دندان جلو با ونیر کامپوزیت و لمینت

خیلی از بیماران ممکن است روکش دندان را با ونیرهای کامپوزیتی و لمینت اشتباه بگیرند. با این حال این‌ها تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارد. مهم‌ترین تفاوت روکش و کامپوزیت ونیر، در هدف کاربردی آن‌هاست. به طور معمول زمانی که بیمار نیاز به خدمات زیبایی دارد، دیگر روکش مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

دلیل آن هم عدم نیاز به تراش دندان است. از این رو در چنین شرایطی دندانپزشک سراغ انواع کامپوزیت ونیر می‌رود. اما زمانی که دندان به هر دلیلی استحکام خود را از دست می‌دهد، باید برای آن از روکش استفاده شود. به کارگیری ونیر برای چنین دندان‌هایی نمی‌تواند استحکام آن را افزایش دهد.

آیا روکش دندان جلو می‌تواند جایگزین ارتودنسی باشد؟

آیا روکش دندان جلو می‌تواند جایگزین ارتودنسی باشد؟

گاهی اوقات ممکن است دندانپزشک برای اصلاح برخی نامرتبی‌های دندانی از روکش استفاده کند. به عنوان مثال ممکن است بتوان فاصله بین دندان‌ها را با کمک روکش برطرف کرد. اما باید توجه کنید که چنین امکانی برای همه بیماران فراهم نیست. در صورتی دندانپزشک قادر خواهد بود با روکش چنین مشکلی را برطرف کند که شدت آن کم باشد.

سن مناسب برای روکش دندان جلو

شاید دقت کرده باشید که دندانپزشکان اصولا برای کودکان از روکش استفاده نمی‌کنند. این موضوع به دلیل نرسیدن فرد به حداقل سن مجاز برای این کار است. به طور معمول بیماری که می‌خواهد برای دندانش روکش طراحی شود، حداقل باید به 20 سالگی برسد. در غیر این صورت از سایر روش‌های ترمیمی برای بازسازی دندان وی استفاده خواهد شد. این موضوع به دلیل رشد استخوان و تغییر در موقعیت دندان‌ها است.

روکش‌ دندان‌های جلو با توجه به کیفیت و سایر پارمترهای مرتبط، از ماندگاری متفاوتی برخوردار خواهد بود. به عنوان مثال استحکام ساختار دندان باقی‌مانده یکی از مواردی است که در طول عمر آن اثرگذار خواهد بود. همچنین اینکه بیمار چقدر نکات مراقبتی را جدی بگیرد، در ماندگاری روکش تغییراتی ایجاد می‌شود.

غالبا بیمارانی که یک روکش با کیفیت خوب را دریافت می‌کنند، قادر خواهند بود بین 15 تا 20 سال از آن استفاده کنند. البته این موضوع به شرطی صادق خواهد بود که فرد از رعایت بهداشت نسبتا خوبی برخوردار باشد.

مراقبت‌های بعد از روکش دندان جلو

روکش دندان‌ جلو نیاز به مراقبت‌هایی دارد که این نکات مراقبتی شامل موارد زیر است:

مراقبت‌ های بعد از روکش دندان جلو

سوالات متداول روکش دندان جلویی

آیا برای روکش دندان جلو نیاز به عصب کشی است؟

در این روزها تقریبا برای همه دندان‌هایی که نیاز به روکش دارد، از پیش عصب کشی انجام می‌شود.

روکش دندان‌های جلو عوارض دارد؟

به طور معمول روکش عارضه خاصی را به همراه ندارد. در صورتی که فرد رعایت نکات مراقبتی را جدی نگیرد، ممکن است با شکستگی، تغییر رنگ و حتی افتادن آن مواجه شود.

نوع روکش دندان جلو با عقب متفاوت است؟

در دندان‌های خلفی و به ویژه آسیاب‌های بزرگ، از روکش‌های تمام فلزی استفاده می‌شود. این در حالی است که برای انواع قدامی از روکش‌های PFM و تمام سرامیک کمک می‌گیرند. البته توجه کنید که نمونه PFM در دندان‌های خلفی هم به کار می‌رود.

آیا برای روکش دندان‌های جلو نیاز به جراحی افزایش طول تاج است؟

در برخی از مواقع دندان بیمار نیاز به چنین جراحی خواهد داشت.

روکش دندان جلو برای چه کسانی مناسب است؟

روکش دندان قدامی برای بیمارانی که به هر دلیلی نیاز به درمان و زیبایی دندان‌های خود دارند، مناسب خواهد بود.

کلام آخر

روکش دندان جلو یکی از بهترین گزینه‌های درمانی برای تاج‌ دندان‌هایی است که ساختار آن‌ها تا حدود زیادی از دست رفته است. چنین دندان‌هایی را نمی‌توان با کمک مواد ترمیمی مانند کامپوزیت بازسازی کرد.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای روکش دندان جلو قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *