آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

روکش دندان شکسته (روکش شکسته دندان)

روکش دندان شکسته با روکش شکسته دندان 2 اصطلاح کاملا متفاوت هستند. با این حال برخی از بیماران ممکن است آن‌ها را با یکدیگر اشتباه بگیرند. بسیاری از بیماران که با شکستگی دندان مواجه می‌شوند، برای ترمیم آن به دندانپزشک مراجعه می‌کنند.

با این حال در اکثر مواقع نیاز به ساخت روکش برای چنین دندان‌هایی است. از آن طرف گاهی اوقات روکش دندان با شکستگی مواجه می‌شود و بیمار باید برای اصلاح آن اقداماتی انجام دهد. با این حال نوع شکستگی و قسمتی که دچار چنین مشکلی شده، خود در طرح درمان موثر خواهد بود.

روکش برای دندان شکسته

در ادامه مقاله دکتر صابر ملک پور به طور کامل در مورد ساخت روکش برای دندان شکسته و تعمیر روکش‌هایی همراه با شکستگی صحبت خواهند کرد.

روکش دندان شکسته

شکستگی دندان یک امر روتین برای دندان‌های مختلف است. این عارضه می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که رایج‌ترین آن‌ها، پوسیدگی و ضربه است. زمانی که دندان دچار شکستگی می‌شود، با توجه به مقدار ساختار باقی‌مانده و استحکام آن، دندانپزشک تصمیم می‌گیرد با کدام روش نسبت به ترمیم دندان شکسته اقدام کند.

در شرایطی که دندان ساختار کمی برای نگه‌داری دارد، مسلماً قرار دادن مواد ترمیمی نظیر آمالگام و کامپوزیت نمی‌تواند گزینه ایده‌آلی باشد. از این رو دندانپزشکان در چنین موقعیت‌هایی تصمیم می‌گیرند به سراغ روکش کردن دندان شکسته برای اصلاح فرم آن بروند. روکش می‌تواند استحکام و دوام خوبی برای دندان فراهم کند.

برای دریافت نوبت و مشاوره روکش دندان شکسته فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

روکش شکسته دندان

پس از قرارگیری روکش دندان شکسته روی آن، بیمار بایستی نسبت به رعایت برخی از نکات مراقبتی اقداماتی انجام دهد. در غیر این صورت پس از مدتی احتمال شکستگی قسمتی از آن وجود دارد. به علاوه باید در نظر بگیرید که خیلی از اوقات با سپری شدن طول عمر دندان روکش شده، ریسک شکستگی آن بالا می‌رود.

مسلماً در چنین شرایطی بیماران به دنبال راهکاری برای ترمیم آن هستند. اینکه آیا می‌توان دندان روکش شده را مجدد ترمیم کرد، به عوامل و شرایط گوناگونی وابسته خواهد بود.

چه موقع باید دندان شکسته را روکش کرد؟

اینکه چه زمانی روکش دندان شکسته برای بیمار انجام می‌شود، به عوامل مختلفی وابسته است. در این قسمت به بررسی شرایط لازم به منظور ساخت روکش برای دندان‌های شکسته خواهیم پرداخت:

روکش شکسته دندان
  • اگر شکستگی دندان به گونه‌ای باشد که با مواد ترمیمی نتوان استحکام خوبی برای آن فراهم کرد، مطمئنا روکش گزینه مطمئن‌تری خواهد بود.
  • معمولاً دندان‌هایی که قبلا ترمیم شده و با شکستگی مواجه می‌شود را در اکثر بیماران با کمک روکش اصلاح می‌کنند. در حقیقت استفاده از مواد ترمیم در چنین شرایطی نمی‌تواند استحکام طولانی مدتی را فراهم کند.
  • گاهی اوقات در دندان‌های جلویی شکستگی به زیر لثه نیز می‌رسد. در این دندان‌ها استفاده مواد ترمیمی و ترمیم دندان با کامپوزیت بسیار سخت خواهد بود. از این رو روکش می‌تواند در کنار سایر روش‌هایی نظیر بیرون کشیدن دندان با کمک ارتودنسی موثر باشد.
  • اگر شکستگی منجر به نیاز دندان به عصب کشی دندان شود، در اغلب اوقات روکش کردن دندان شکسته در اولویت قرار می‌گیرد. در حقیقت به دلیل نیاز به تراش برای دسترسی به کانال‌ها، علاوه بر شکستگی ساختار بیشتری از دندان حذف خواهد شد. از این رو دندانپزشک ممکن است تصمیم بگیرد به سراغ روکش برود.

بهترین روکش برای دندان شکسته کدام است؟

انواع مختلفی از متریال‌ها برای روکش دندان شکسته موجود است که هر یک در جایگاه خود گزینه مناسبی خواهد بود. اینطور نیست که تصور کنید که اگر یک روکش دندان در برخی ویژگی‌ها برتری دارد، لزوما گزینه مناسبی برای تک تک دندان‌هاست. زمانی که دندان می‌شکند، دندانپزشک با در نظر گرفتن شرایط و موقعیت آن در دهان، بهترین گزینه را انتخاب می‌کند.

به عنوان مثال اگر دندان در موقعیت خلفی قرار دارد، معمولا دندانپزشکان به بیماران انواع تمام فلزی را پیشنهاد می‌کنند. با این حال اگر بیمار باز هم برایش زیبایی اهمیت داشته باشد، ممکن است به سراغ روکش‌ های زیرکونیوم و PFM بروند. در دندان‌های جلویی نیز امکان بهره‌گیری از روکش‌های PFM و حتی تمام روکش سرامیکی وجود دارد.

روکش دندان شکسته آسیاب

یکی از دندان‌هایی که بیشتر در معرض پوسیدگی دندان قرار دارد، انواع خلفی است. به همین دلیل این دندان‌ها در فک بیماران بیشتر با شکستگی مواجه می‌شود. به علاوه‌ اینکه نیروی بیشتری روی دندان‌های آسیاب با توجه به موقعیتی که در دهان دارد، وارد می‌شود.

همین موضوع نیز سبب می‌شود تا دندان ریسک شکستگی بیشتری داشته باشد. حتی ریسک مواجه با روکش شکسته دندان نیز در انواع خلفی بالا‌تر است. با این حال زمانی که دندان‌های آسیب دچار شکستگی شود، در صورتی که امکان نگهداری آن فراهم باشد می‌توان از روکش‌های مختلفی کمک گرفت. بهترین گزینه برای این دندان‌ها، انواع تمام فلزی است.

عکس قبل و بعد پر کردن دندان

مطب دندان‌پزشکی دکتر صابر ملک‌پور آماده است تا  خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.

برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملک‌پور:

🔷ترمیم پوسیدگی دندان

🔷درمان ریشه (عصب کشی)

🔷ایمپلنت دندان

🔷کشیدن دندان عقل

عکس قبل و بعد ایمپلنت دندان

روکش دندان عصب کشی شده شکسته امکان‌ پذیر است؟

در بسیاری از مواقع دندانی که از قبل درمان ریشه می‌شود، برایش از مواد ترمیمی استفاده خواهد شد. خیلی از اوقات نیز دندانپزشک برای دندان پانسمان قرار می‌دهد تا بیمار در روزهای آینده برای ترمیم آن اقدام کند. در هر 2 شرایط و به خصوص در مورد دوم، امکان شکستگی دندان به دلایل مختلف وجود دارد.

امکان ساخت روکش دندان شکسته وجود دارد. در صورتی که مدت زیادی از شکستگی دندان عصب کشی شده گذشته باشد، دندانپزشک به بیمار توصیه می‌کند دندانش‌ را ری اندو کند. (برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روکش دندان عصب کشی شده، مقاله مربوطه را مطالعه کنید.)

تعمیر روکش شکسته دندان امکان پذیر است؟

یکی از مسائلی که بیماران ممکن است با آن مواجه شوند، این است که آیا می‌توان روکش دندان شکسته را تعمیر کرد یا خیر. برای بررسی این موضوع باید انواع مختلفی از مشکلات آن را بررسی کنیم:

شکستن سرامیک روکش دندان

در مواردی که از روکش‌های PFM استفاده می‌شود، گاهی اوقات احتمال شکستن لایه‌ای از سرامیک وجود دارد. در این شرایط معمولا به هسته فلزی آن آسیبی وارد نمی‌شود. این گونه از شکستگی‌ها معمولا مشکل چندانی جز زیبایی برای بیمار ایجاد نخواهد کرد.

اگر دندانپزشک بتواند روکش را از روی دندان خارج کند، می‌توان آن را به لابراتوار ارسال کرد و یک لایه سرامیک به فریم اضافه شود. با این حال اگر امکان خارج‌سازی روکش از روی دندان فراهم نباشد، ممکن است از لایه‌های کامپوزیتی برای اصلاح آن کمک بگیرند.

شکستن روکش از قسمت پست و کور

روکش شکسته دندان زمانی که شکستگی آن از قسمت پست و کور اتفاق می‌افتد، در خیلی از موارد قابل اصلاح نیست. در این گونه از شرایط معمولا قسمتی از پست داخل کانال دندان باقی می‌ماند. در حقیقت صرفا روکش دندان شکسته همراه با بخشی از پست و کور خارج می‌شود.

معمولا خارج‌ سازی بخش باقی‌مانده پست از داخل کانال بسیار سخت و در برخی از مواقع غیر قابل انجام است. از این رو بیمارانی که با چنین شرایطی مواجه می‌شوند، اکثرا باید برای کشیدن دندان اقدام کنند.

تعمیر روکش شکسته دندان

شکستگی دندان

گاهی اوقات روکش دندان شکسته نمی‌شود و صرفا با شکستگی در ساختاری از خود دندان مواجه خواهیم بود. در واقع ممکن است دندان از قسمتی از تاج یا حتی ریشه با شکستگی مواجه شود. در چنین شرایطی با روکش شکسته دندان مواجه نیستیم و ساختار خود روکش کاملا سالم است. با این حال به دلیل شکستگی دندان، دیگر در جای خود ثبات کافی را ندارد. در این بیماران اگر بتوان مجدد برای آن روکش ساخت، دندان‌ قابل نگهداری خواهد بود. با این حال در اکثر مواقع نیاز است دندان خارج شود.

خارج شدن روکش از روی دندان

در برخی از بیماران به دلیل سست شدن اتصالات سمان، روکش از روی دندان خارج می‌شود. در این شرایط بعضی از افراد تصور می‌کنند با یک روکش شکسته دندان مواجه هستند. این در حالی است که صرفا به دلایل مختلف، روکش اتصال خود را از دست داده است.

معمولا دندانپزشکان می‌توانند مجدد از سمان برای اتصال روکش به دندان کمک بگیرند. با این حال اگر مشکل از تراش نادرست دندان باشد، باز هم بعد از مدتی شل خواهد شد.

هزینه روکش دندان شکسته

به منظور ساخت یک روکش برای دندان‌های شکسته، معمولا با توجه به نوع روکش و یک‌سری شرایط دیگر، تعرفه مشخصی دریافت خواهد شد. برای عنوان مثال اگر از روکش‌های PFM استفاده شود، هزینه آن نسبت به انواع تمام فلزی بیشتر خواهد بود.

علاوه بر این اگر برای ساخت روکش به یک متخصص پروتز مراجعه کنید، مطمئنا باید دستمزد بالاتری را در نظر بگیرید. این در حالی است که یک دندانپزشک عمومی نیز همان کار را با تعرفه پایین‌تر انجام خواهد داد.

خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین تعرفه‌های دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

دوام ترمیم روکش شکسته دندان چقدر است؟

با توجه به شرایطی که برای روکش دندان شکسته بیان کردیم، دوام آن ممکن است در موقعیت‌های مختلف متفاوت باشد. به عنوان مثال اگر دندان دچار شکستگی شده باشد، معمولا پس از آن نیز استعداد شکستن را خواهد داشت. از این رو تعمیر روکش نمی‌تواند مدت زیادی به طول عمر آن اضافه کند.

برعکس، در مواقعی که صرفا یک لایه سرامیکی از روی روکش کنده می‌شود، برای ساختار خود دندان مشکلی ایجاد نخواهد شد. از این رو با تعمیر آن باز هم می‌توان طول عمر نسبتا خوبی از روکش انتظار داشت.

هزینه تعمیر روکش دندان

هزینه تعمیر روکش شکسته دندان نیز به عوامل مختلفی وابسته است. به عنوان مثال راهکاری که دندانپزشک برای اصلاح آن انتخاب می‌کند، تاثیر بسزایی در هزینه چنین خدماتی دارد. به عنوان مثال مسلماً صرف اضافه کردن کامپوزیت به روکش، نسبت به خارج‌سازی پست از کانال و ساخت یک گزینه جایگزین، با تعرفه کم‌تری همراه خواهد بود.

سوالات متداول درباره روکش شکسته دندان

آیا همیشه می توان دندان شکسته را روکش کرد؟

روکش دندان شکسته در صورتی که امکان نگهداری آن فراهم باشد، قابل انجام خواهد بود.

آیا امکان تراش روکش دندان وجود دارد؟

بهتر است که چنین پروسه‌ای روی روکش انجام نشود. با این حال اگر با ظرافت تراش انجام شود، مشکل چندانی برای روکش ایجاد نخواهد شد.

 آیا تعویض روکش شکسته دندان درد دارد؟

خیر معمولا با توجه به انجام درمان ریشه از قبل، بیمار نباید دردی را تجربه کند.

آیا روکش شکسته دندان همواره مشکل ساز است؟

گاهی اوقات صرفا یک لایه سرامیک از قسمت فلزی جدا می‌شود و مشکل چندانی ایجاد نخواهد کرد.

کلام آخر

روکش دندان شکسته یکی از خدمات بسیار رایج در حوزه دندانپزشکی است. با این حال تعمیر روکش شکسته دندان با توجه به شرایط مختلف می‌تواند مشکل باشد. در خیلی از مواقع نیز امکان ترمیم آن وجود ندارد و بیمار باید به راهکارهای جایگزین نظیر کشیدن دندان فکر کند.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای روکش دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *