آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

روکش سرامیکی دندان (عکس روکش سرامیکی دندان)

روکش سرامیکی دندان یکی از زیبا‌ترین گزینه‌هایی است که می‌توان برای بازسازی دندان‌ها مورد استفاده قرار داد. به همین علت خیلی از بیماران به دنبال این هستند که دندانپزشک‌شان از چنین روکشی برایشان استفاده کند.

علی‌رغم اینکه روکش تمام سرامیکی زیبایی بسیار عالی دارد، اما دندانپزشک محدودیت‌های آن را نیز در نظر می‌گیرد. در واقع باید بدانید که چه موقع می‌توان از چنین روکشی برای دندان‌تان استفاده کنید.

روکش تمام سرامیکی دندان

معایب و محدودیت‌های به کارگیری روکش‌های سرامیکی چیست؟ آیا طول عمر و ماندگاری آن مشابه انواع تمام فلزی و PFM است؟ در این مقاله قصد داریم تمام ویژگی‌های مرتبط با روکش‌های تمام سرامیکی را مورد بررسی قرار دهیم. اگر به دنبال یافتن پاسخ پرسش‌های خود هستید، حتما ادامه مقاله را مطالعه کنید!

روکش سرامیکی دندان

شاید زیباترین ترمیم غیر مستقیمی که می‌توان برای یک دندان ساخت، روکش دندان سرامیکی باشد. همین جنبه زیبایی آن سبب می‌شود تا در بین دندانپزشکان و بیماران محبوبیت بسیاری به دست آورد. روکش‌های تمام سرامیکی خود در انواع مختلفی طراحی می‌شود که هر یک در برخی ویژگی‌ها تفاوت‌هایی دارد.

معمولا تمام ساختار این روکش دندان از سرامیک طراحی می‌شود و به همین سبب نیز زیبایی فوق‌العاده‌ای دارد. با این حال نباید تصور کرد که می‌توان از آن برای تمامی بیماران استفاده کرد. همچنین شرایط استفاده از آن برای تمامی دندان‌ها وجود نخواهد داشت.

برای دریافت نوبت و مشاوره فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

انواع روکش سرامیکی دندان

انواع روکش های سرامیکی در چندین مدل طراحی می‌شود که در ادامه بررسی می‌شود:

روکش سرامیک های با ماتریکس گلس

سرامیک‌‌های با ماتریکس گلس یکی از انواع روکش های تمام سرامیکی محسوب می‌شود که خود شامل مدل‌های متنوعی است. این نوع روکش سرامیکی معمولا از زیبایی بسیار خوبی برخوردار است؛ با این حال باید در نظر گرفت که استحکام آن کم‌تر خواهد بود. نکته مثبتی که در مورد آن وجود دارد، این است که تراش دندان برای روکش کمتر می‌باشد.

روکش سرامیکی پلی کریستالین

برعکس نمونه قبلی، انواع روکش سرامیکی دندان پلی کریستالین معمولا از استحکام بسیار بهتری برخوردار است. با این حال زیبایی آن نسبت به نمونه قبلی در سطح پایین‌تری قرار خواهد داشت. روکش های زیرکونیوم و آلومینا از جمله مدل‌های روکش‌های پلی کریستالین محسوب می‌شود.

انواع روکش دندان سرامیکی

سرامیک های با ماتریکس رزین

آخرین نوع روکش سرامیکی دندان که می‌توان از آن برای بازسازی دندان‌ها کمک گرفت، مدل‌هایی با ماتریکس رزینی است. این نوع روکش برخلاف 2 نمونه قبلی کاربرد کم‌تری در حوزه دندانپزشکی دارد و بیشتر برای بازسازی دندان با سراغ 2 نمونه مذکور می‌روند.

مزایای روکش تمام سرامیکی

استفاده از روکش سرامیکی دندان مسلما با مزیت‌های زیادی همراه است که در ادامه مورد بحث قرار می‌گیرد:

  • اگر بخواهیم روکش‌های دندان را از نظر زیبایی با یکدیگر مقایسه کنیم، مطمئنا نوع تمام سرامیکی در اولویت اول قرار می‌گیرد.
  • علی‌رغم اینکه جنس آن از سرامیک است، اما اگر در جای درست مورد استفاده قرار بگیرد باز هم از دوام نسبتا خوبی برخوردار خواهد بود.
  • روکش های سرامیکی گزینه بسیار خوبی برای دندان‌های جلویی و به ویژه آن‌هایی که در خط لبخند قرار دارد، محسوب می‌شود.
خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین تعرفه‌های دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

معایب روکش دندان سرامیکی

پیش از ساخت یک روکش سرامیکی برای دندان، باید محدودیت‌ها و معایب آن را در نظر بگیرید:

هزینه بالا

روکش تمام سرامیکی یکی از مشکلاتی که دارد نسبت به سایر انواع آن با هزینه بیشتری همراه است. به همین علت معمولا باید تعرفه بیشتری را برای ساخت روکش های سرامیکی در نظر بگیرید. معمولا این هزینه بالاتر به دلیل بیشتر بودن قیمت متریال آن است. همچنین دقت کنید که انواع مختلف آن ممکن است هزینه متفاوتی با یکدیگر داشته باشد.

شکنندگی بالاتر و استحکام کمتر روکش سرامیکی

با اینکه امروزه از متریال‌های بسیار باکیفیت برای ساخت روکش دندان سرامیکی استفاده می‌شود، اما باز هم استحکام کافی برای استفاده برای تمامی دندان‌ها را ندارد. در حقیقت اگر نیروی زیادی به آن وارد شود، قسمتی از آن ممکن است بشکند. همچنین در صورتی که نیروی ناگهانی به سرامیک وارد شود، احتمال شکستن روکش دندان بالا می‌رود.

از این رو معمولا دندانپزشکان از چنین روکشی برای دندان‌های خلفی استفاده نمی‌کنند. همچنین نیاز به مراقبت از آن نسبت به سایر روکش‌ها بیشتر خواهد بود.

قدرت سایش بیشتر دندان مقابل

یکی از مشکلاتی روکش دندان سرامیکی به همراه دارد، احتمال سایش دندان مقابل است. به دلیل اینکه جنس سرامیک نسبت به مینای دندان متفاوت است، این احتمال وجود دارد که پس از مدتی با سایش همراه باشد. این موضوع به ویژه زمانی که بیمار با عادت نامناسب نظیر دندان قروچه همراه است، بیشتر به چشم می‌آید.

از این رو دندانپزشکان ممکن است زمانی به سراغ استفاده از روکش‌ تمام سرامیکی بروند که دندان مقابل آن نیز از روکش ساخته شده باشد.

عکس قبل و بعد پر کردن دندان

مطب دندان‌پزشکی دکتر صابر ملک‌پور آماده است تا  خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.

برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملک‌پور:

🔷ترمیم پوسیدگی دندان

🔷درمان ریشه (عصب کشی)

🔷ایمپلنت دندان

🔷کشیدن دندان عقل

عکس قبل و بعد ایمپلنت دندان

روکش سرامیکی دندان جلو

یکی از موقعیت‌هایی که دندانپزشکان ممکن است به سراغ استفاده از روکش‌ تمام سرامیکی بروند، دندان‌های جلویی است. این دندان‌ها در دید مستقیم مخاطب بیمار قرار دارد و بخش زیادی از زیبایی صورت به آن‌ها وابسته خواهد بود. به همین علت زیبایی در آن‌ها از اهمیت بسیاری برخوردار است.

همچنین به دلیل دور بودن از مفصل فک، نیروی وارد شده به آن‌ها نسبت به انواع خلفی بسیار کم‌تر است. به همین سبب بحث استحکام در مورد روکش دندان جلو خیلی مطرح نخواهد بود. البته به شرطی که بیمار به مشکلاتی نظیر براکسیسم مبتلا نباشد.

فرق روکش سرامیکی دندان با لمینت سرامیکی

اینکه تصور کنید روکش دندان سرامیکی همان لمینت است، یک تصور کاملا اشتباه خواهد بود. لمینت به طور کلی یک روش جداگانه محسوب می‌شود و تفاوت بسیاری با روکش دارد.

فرق روکش سرامیکی دندان با لمینت سرامیکی

روکش یکی از درمان‌هایی است که برای اصلاح فرم دندان در شرایط پوسیدگی یا شکستگی به کار می‌رود.

در حقیقت ماهیت آن درمانی است و نیاز به تراش دندان به میزان کافی دارد. در آن طرف لمینت قرار دارد که صرفا برای زیبایی دندان‌ها به کار می‌رود.

دندان از نظر پوسیدگی یا شکستگی سالم است و صرفا بیمار به دنبال اصلاح فرم و رنگ آن خواهد بود. به علاوه برای لمینت نیاز به تراش به این میزان نخواهد بود.

طول عمر روکش سرامیکی دندان

با توجه به این موضوع که بحث استحکام بیشتر در سایر روکش‌ها نظیر انواع تمام فلزی مطرح است، بسیاری از بیماران به دنبال دانستن طول عمر و دوام چنین درمانی هستند. اول از هر چیزی بهتر است بدانید که طول عمر روکش تمام سرامیکی برای همه افراد یکسان نخواهد بود.

بنابراین باید این فکر را از ذهن خود بیرون کنید که برای همه افراد باید چنین درمانی حداقل 15 سال دوام آورد. این مقدار دوام در صورتی میسر خواهد شد که بیمار بتواند در طول مدت استفاده از آن، تمامی مراقبت‌ها را رعایت کند. با این حال اگر یک روکش سرامیکی به صورت اصولی طراحی شود، معمولا بین 5 تا 15 سال ماندگاری خواهد داشت.

مراقبت های بعد از روکش سرامیکی دندان

پس از قرارگیری روکش تمام سرامیکی روی دندان نیاز به رعایت یک‌سری راهکار به منظور استفاده بهینه از آن است. در صورتی که بیمار از چنین روکشی به نحو احسنت و با توجه به پروتکل‌های مرتبط استفاده کند، مسلما دوام و طول عمر این درمان نیز افزایش خواهد یافت.

نحوه رعایت مراقبت‌ها پس از چنین درمانی تقریبا مشابه سایر روکش‌هاست. در حقیقت بیمار باید به صورت منظم بهداشت دندان و روکش روی آن را رعایت کند. به علاوه نباید از مواد غذایی استفاده کند که با مصرف‌شان ریسک آسیب به روکش وجود دارد. نکته دیگر این است که بیمار باید عادات رفتاری نادرست را تا حد امکان کنار بگذارد.

روکش دندان سرامیکی بهتره یا معمولی

نکته بسیار مهمی که باید مدنظر قرار دهید این است که تفاوت چندانی بین انواع روکش دندان وجود ندارد.

اینطور نیست که برتری مطلقی بین روکش سرامیکی دندان و نوع فلزی آن وجود داشته باشد. هر کدام ویژگی‌هایی دارد که سبب می‌شود در موقعیت درست بتواند بهترین کارایی را به همراه بیاورد.

عکس روکش سرامیکی دندان

به عنوان مثال روکش تمام سرامیکی علی‌رغم زیبایی فوق‌العاده آن، اگر در دندان‌های خلفی مورد استفاده قرار بگیرد نمی‌تواند دوام زیادی را به همراه داشته باشد. از این رو نمی‌توان گفت به طور قطع روکش سرامیکی گزینه بهتری نسبت به سایر انواع آن است.

سوالات متداول درباره روکش سرامیکی

روکش سرامیکی دندان زیباتر است یا PFM؟

مطمئنا روکش سرامیکی زیبایی بهتری به همراه دارد. با این حال باز هم می‌توان از انواع PFM در دندان‌های قدامی کمک گرفت.

چقدر احتمال دارد روکش تمامی سرامیکی بشکند؟

در صورتی که نیروی سنگینی بر روکش سرامیکی دندان آن وارد نشود، مطمئنا احتمال آن خیلی پایین خواهد بود.

روکش سرامیکی دندان برای چه کسانی مناسب است؟

برای بیمارانی که نیاز به ترمیم دندان قدامی خود دارند، روکش دندان سرامیکی موثر خواهد بود. البته به شرطی که سایر روش‌های ترمیمی نظیر کامپوزیت جوابگو نباشد.

چه زمانی نباید از روکش دندان سرامیکی استفاده کرد؟

زمانی که امکان ترمیم دندان وجود دارد، استفاده از روکش خیلی منطقی نخواهد بود. همچنین در دندان‌های خلفی بهتر است به سراغ سایر روکش‌های مستحکم‌تر بروید.

کلام آخر

روکش سرامیکی دندان گزینه فوق‌العاده‌ای است که در شرایط درست می‌تواند حتی تا سال‌ها دوام بیاورد. با این حال پس از قرارگیری آن باید نسبت به رعایت مراقبت‌ها کاملا کوشا باشید. همچنین در صورتی که شرایط دریافت آن را ندارید، نسبت به قرارگیری آن اصراری نداشته باشید.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای روکش دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *