آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

5 دلیل عفونت دندان عقل بعد از کشیدن

عفونت دندان عقل بعد از کشیدن یکی از مشکلاتی است که برخی از بیماران با آن مواجه می‌شوند. درست است که بیمار برای حذف عفونت و درد دندان عقل اقدام به کشیدن آن می‌کند، اما گاهی حتی پس از آن هم شاهد چنین عارضه‌ای هستیم.

دقت کنید که بروز عفونت پس از هر درمانی، یک عارضه طبیعی تلقی نخواهد شد. با توجه به غیرطبیعی بودن این عارضه، سوال بیماران آن است که عفونت بعد از کشیدن دندان عقل به چه دلیلی اتفاق می‌افتد؟ سهم بیمار در بروز این عارضه بیشتر است یا دندانپزشک؟ آیا راهکاری برای پیشگیری و درمان عفونت دندان عقل بعد از کشیدن وجود دارد؟ برای دریافت پاسخ خود در ادامه همراه ما باشید.

علت عفونت دندان عقل بعد از کشیدن

دندانپزشک زمانی برای کشیدن دندان عقل بیمار اقدام می‌کند که دندان با پوسیدگی، درد و عفونت همراه باشد. در این شرایط بیمار عوارضی نظیر درد، ترشح چرک و حتی التهاب را تجربه می‌کند. از این رو به منظور رفع چنین مشکلاتی، باید دندان عقل عفونی از دهان خارج شود. با این حال کشیدن دندان عقل خود عوارضی به دنبال دارد که برخی طبیعی و بعضی غیرطبیعی تلقی خواهد شد.

عفونت پس از کشیدن دندان عقل از جمله عوارض نسبتا شایع است که می‌تواند نشان‌دهنده وجود یک مشکل جدی باشد و باید برای درمان اقدامات لازم صورت بگیرد. توجه کنید که در صورت عدم درمان عفونت، مشکلاتی برای بیمار ایجاد خواهد شد.

برای دریافت نوبت و مشاوره کشیدن دندان عقل فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

علائم عفونت بعد از کشیدن دندان عقل

زمانی که عفونت در دندان عقل اتفاق بیفتد، برای بیمار علائمی ایجاد خواهد کرد. در این قسمت برای آگاهی بیشتر نسبت به بروز عفونت بعد از کشیدن دندان عقل، برخی از علائم آن را بررسی می‌کنیم:

اولین علامتی که بیماران پس از بروز عفونت تجربه می‌کنند، درد است. این موضوع را در نظر بگیرید که پس از درمانی نظیر کشیدن دندان عقل، با وجود زخم مسلماً درد تا چند روز طبیعی خواهد بود. اما اگر بیمار برای مدت طولانی درد داشته باشد، احتمالا مشکل جدی وجود دارد. یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که این عارضه به دنبال دارد، عفونت دندان عقل بعد از کشیدن است.

علائم عفونت بعد از کشیدن دندان عقل

عفونت به معنی وجود باکتری‌ در بافت است. زمانی که باکتری و میکروبی در یک محل تجمع پیدا کند، به صورت ترشح و چرک نمایان خواهد شد. البته باید در نظر بگیرید که ترشح چرک همواره در عفونت مشاهده نمی‌شود. در بسیاری از مواقع، زمانی عفونت به صورت ترشح چرک بروز پیدا می‌کند که حجم آن به مقدار زیادی افزایش یابد. در این شرایط یک مایع نسبتاً غلیظ سفید یا زردرنگ از ناحیه زخم به محیط دهان جریان می‌یابد.

باکتری‌ها در هر جایی که تجمع پیدا می‌کنند، با بوی نسبتا بدی همراه هستند. به عنوان مثال پوسیدگی و جرم دندانی خود شامل تعدادی زیادی باکتری است؛ از این رو بیماران با دندان‌های پوسیده و جرم گرفته همواره با بوی بدن دهان همراه هستند. این موضوع زمانی که عفونت دندان عقل بعد از کشیدن اتفاق می‌افتد نیز دیده خواهد شد. در چنین شرایطی حتی ممکن است به دلیل حضور باکتری‌ها، طعم ناخوشایندی روی زبان حس شود.

دندانی که عفونت دارد معمولاً پس از مدتی دچار آبسه می‌شود. خود آبسه با تورم در ناحیه لثه و حتی صورت همراه است. این موضوع در مورد عفونت بعد از کشیدن دندان عقل نیز صدق می‌کند. از این رو اگر تورم پس از کشیدن دندان عقل تا مدت زیادی باقی ماند، باید به وجود عفونت شک کنید. التهاب در ناحیه زخم نیز در بروز تورم نقش دارد که نباید با عفونت اشتباه گرفته شود.

تب و تریسموس بعد از کشیدن دندان عقل

یکی از راهکارهای بسیار موثر برای کنترل عفونت در بدن، افزایش حرارت در ناحیه هدف است. بدن چنین موضوعی را با بروز تب فراهم خواهد کرد. از این رو ممکن است بیمار پس از کشیدن دندان عقل خود با افزایش درجه حرارت بدن مواجه شود که طبیعی نیست. علاوه‌ بر این دندان‌های عقل و به ویژه مواردی که در فک پایین قرار دارد، به مفصل دهان بسیار نزدیک است.

در صورتی که عفونت بعد از کشیدن دندان عقل اتفاق بیفتد، در بسیاری از موارد بیمار حین باز کردن دهان با درد و محدودیت مواجه می‌شود، از این رو همواره بروز تریسموس نباید به عنوان یک عارضه طبیعی تلقی شود.

خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین تعرفه‌های دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

علت عفونت بعد از کشیدن دندان عقل

با توجه به استفاده از وسایل استریل در این پروسه درمانی، چرا باید عفونت در ناحیه دندان عقل ایجاد شود؟

یکی از جدی‌ترین فاکتورهای عامل بروز عفونت بعد از کشیدن دندان عقل، عدم رعایت بهداشت توسط بیمار است. دهان یکی از کثیف‌ترین و آلوده‌ترین قسمت‌های بدن تعریف می‌شود. با حضور باکتری‌های بسیار زیاد در این ناحیه، باید رعایت بهداشت به ویژه در ناحیه زخم را جدی گرفت. در غیر این صورت با تجمع میکروب‌ها، عفونت به راحتی قابل شکل‌گیری است.

عامل دیگری که به بروز عفونت بعد از کشیدن دندان عقل منجر می‌شود، وجود کیست یا ضایعه قبلی است. در بسیاری از مواقع بیمار زمانی برای کشیدن دندان اقدام می‌کند که بخش زیادی از دندان از دست رفته باشد.

در این شرایط احتمال وجود کیست یا ضایعه عفونی در اطراف ریشه دندان وجود دارد. به همین علت دندانپزشک باید تصویر رادیوگرافی را به خوبی بررسی کند. در صورت عدم حذف کیست حین خارج‌سازی دندان عقل، احتمال عفونت بعد از آن وجود خواهد داشت.

برخی بیماران به مشکلات سیستمیک و زمینه‌ای دچار هستند که شانس بروز عفونت دندان عقل بعد از کشیدن در این افراد نسبت به یک بیمار معمولی بیشتر است. به عنوان مثال دیابت یکی از بیماری‌هایی است که با افزایش زمان بهبودی، ریسک عفونت را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نیز چنین مشکلی را تجربه خواهند کرد.

ابتلا به بیماری زمینه‌ ای بعد از کشیدن دندان عقل

در برخی از بیماران که از قبل عفونتی وجود دارد، دندانپزشک پس از درمان از داروهای آنتی بیوتیکی کمک می‌گیرد. با این حال مصرف درست و به موقع این دارو در جلوگیری از بروز عفونت بعد از کشیدن دندان عقل اثرگذار خواهد بود. در صورتی که بیمار از مصرف چنین داروهایی پرهیز کند یا مراقبت های بعد از کشیدن دندان عقل را جدی نگیرد مطمئنا ریسک بروز عفونت افزایش می‌یابد.

پیشگیری از عفونت بعد از کشیدن دندان عقل

درمان عفونت بعد از کشیدن دندان عقل

برای درمان این عفونت پس از کشیدن دندان عقل، چندین راهکار وجود دارد:

درمان خانگی عفونت دندان عقل بعد از کشیدن

زمانی که عفونت در ناحیه دندان عقل کشیده شده اتفاق می‌افتد، برای درمان آن در خانه می‌توان راهکارهایی را در نظر گرفت. یکی از بهترین راهکارهایی که می‌توان به وسیله آن بار عفونی را کم و کم‌تر کرد، رعایت بهداشت دهان است. با این کار دبری‌های جمع شده در ناحیه زخم حذف و عفونت‌های خفیف را می‌توان درمان کرد.

علاوه‌ بر این، بیمار می‌تواند برای کاهش عفونت بعد از کشیدن دندان عقل، دهان را با دهانشویه مناسب شست‌وشو دهد. ترکیبات کلرهگزیدین به حذف عفونت کمک می‌کند. همچنین در صورت عدم دسترسی به چنین دهانشویه‌ای، امکان استفاده از آب نمک وجود دارد.

آنتی بیوتیک برای عفونت دندان عقل بعد از کشیدن

آنتی بیوتیک برای عفونت دندان عقل بعد از کشیدن

یکی دیگر از راه‌‌های درمانی عفونت بعد از کشیدن دندان عقل، استفاده از آنتی بوتیک مناسب است. به طور کلی با توجه به حضور انواع باکتری‌ها در عفونت ایجاد شده، استفاده ترکیبی از آنتی بیوتیک‌ها توصیه می‌شود.

در بسیاری از شرایط دندانپزشک از ترکیب آموکسی سیلین و مترونیدازول کمک می‌گیرد. در صورتی که بیمار به پنی‌سیلن‌ها حساسیت داشته باشد، از ترکیبات جایگزین استفاده خواهد شد.

چه زمانی با مشاهده عفونت دندان عقل بعد از کشیدن به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

عفونت بعد از کشیدن دندان عقل در بسیاری از شرایط با درمان‌ خانگی و مصرف آنتی بیوتیک قابل حذف و درمان است. اما باید توجه کرد که گاهی نیاز است سایر درمان‌ها توسط خود دندانپزشک صورت بگیرد. به عنوان مثال در صورتی که کیستی در ناحیه لثه باقی بماند، باید توسط دندانپزشک خارج شود. همچنین گاهی نیاز به شست‌وشو با نرمال سالین با فشار بالا است تا تمامی چرک و دبری‌ها از ناحیه زخم خارج شود.

سوالات متداول عفونت بعد از کشیدن دندان عقل

عکس عفونت دندان عقل بعد از کشیدن در رادیوگرافی مشخص است؟

در برخی شرایط عفونت در تصاویر رادیوگرافی مشخص است. با این حال این موضوع برای همه شرایط صدق نمی‌کند.

عفونت بعد از کشیدن دندان عقل طبیعی است؟

غیر، بروز چنین مشکلی غیر طبیعی است و نیاز به درمان دارد.

درد بعد از کشیدن دندان عقل نشانه عفونت است؟

پس از 3 تا 4 روز اگر بیمار درد داشته باشد، احتمالا مشکلی غیر از التهاب طیبعی پس از درمان وجود دارد. یکی از شایع‌ترین آن‌ها عفونت است.

آیا عفونت بعد از کشیدن دندان عقل خود به خود بهبود می‌یابد؟

خیر، باید راهکارهای درمان موثری با توجه به علت آن اتخاذ شود.

کلام نهایی

عفونت دندان عقل بعد از کشیدن نیاز به توجه و درمان جدی دارد. در برخی از شرایط بیمار علی‌رغم داشتن علائم هیچ اقدامی برای درمان انجام نمی‌دهد که در این شرایط درمان پیچیده‌تر از قبل خواهد شد. در خیلی از بیماران با تشخیص سریع، عفونت با راهکارهای خانگی نیز قابل درمان است.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای عفونت بعد از کشیدن دندان عقل قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *