آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

کشیدن دندان عقل [جراحی دندان عقل بدون درد]

آیا کشیدن دندان عقل ضروری است؟دندان عقل آخرین دندان (دندان دائمی) انسان است. در بسیاری از موارد رویش این دندان با درد زیادی همراه است و بسیاری از افراد فضای کافی را برای این دندان در فک خود ندارند در نتیجه رویش آن باعث به‌هم‌ریختن نظم دندان‌ها و فشار به دیگر دندان‌های فرد می‌شود. به همین دلیل است که بسیاری از افراد اقدام به جراحی دندان عقل می‌کنند. در مواردی ممکن است دندان عقل نهفته شده و یا به صورت کج رشد کرده که در این حالت برای کشیدن آن نیاز به جراحی وجود دارد. در این مطلب بیشتر با دندان عقل آشنا می‌شوید و بایدها و نبایدهای کشیدن دندان عقل را خواهید شناخت.

جراحی کشیدن دندان عقل

کمی در مورد دندان عقل

دندان عقل آخرین دندانی است که در دهان شروع به رویش می‌کند. بازه شروع رویش این دندان بین 17 تا 25 سالگی فرد است. در برخی از موارد حتی رویش این دندان در سنینی بالاتر رخ می‌دهد. با توجه به این که دسترسی به این دندان سخت است و به‌ دشواری می‌توان آن را مسواک زد یا نخ دندان کشید، در بسیاری از موارد این دندان دچار پوسیدگی می‌شود و دندان‌های اطراف خود را نیز دچار مشکل می‌کند. به همین دلیل دندانپزشک، کشیدن دندان عقل را به فرد توصیه می‌کند.

دندان عقل انواع مختلفی دارد، این انواع عبارتند از:

دندان عقل روییده

همان‌طور که از اسم این نوع دندان عقل مشخص است، دندان عقل روییده، دندانی است که روند رشد آن طی شده و به‌ راحتی قابل مشاهده در دهان است. این دندان در صورتی که فضای کافی برای رشد داشته باشد هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند. اگر بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کرده و از پوسیدگی آن جلوگیری کنید، نیازی به کشیدن دندان نخواهد بود.

دندان عقل نهفته

دندان عقل نهفته، دندان‌ عقلی است که نتوانسته از لثه خارج شود و کاملاً در فک قرار دارد. در برخی موارد دندان عقل نهفته باعث ایجاد درد یا مشکلی در فک نمی‌شود به ‌گونه‌ای که بیمار اساساً متوجه این دندان نمی‌شود. در این شرایط وجود دندان عقل نهفته را تنها می‌تواند در عکس رادیگرافی بیمار مشاهده کرد.

دندان عقل نیمه نهفته

دندان عقل نیمه نهفته دندانی است که تنها بخشی از تاج آن از لثه بیرون‌ آمده اما دندان کاملاً رشد نکرده و به طور کامل از لثه خارج نشده است. رشد دندان نیمه نهفته عموماً با درد در فک بیمار همراه است.

علت کشیدن دندان عقل

همان‌طور که در بخش قبلی ذکر شد، سه نوع دندان عقل وجود دارند. در صورتی که دندان عقل فرد از نوع روییده باشد و فک بیمار برای این دندان جای کافی داشته باشد، الزامی به جراحی دندان عقل وجود ندارد. اما در دو نوع دیگر دندان عقل عموماً فک تحت‌فشار است و احتمال بروز آبسه، عفونت و پوسیدگی دندان زیاد است. به همین دلیل و برای مراقبت از دیگر دندان‌های سالم دهان، دندان‌پزشکان توصیه می‌کنند این دندان کشیده شود.

خصوصاً با توجه به این نکته که دسترسی برای مسواک‌ زدن و نخ دندان کشیدن به این دندان دشوار است. در برخی موارد دندان عقل در جهت اشتباه رشد می‌کند و نکشیدن آن می‌تواند آسیب زیادی به فک و دیگر دندان‌های فرد وارد کند. در چنین مواردی بسیاری از افراد به دلیل نگرانی از هزینه دندانپزشکی ممکن است برای جراحی دندان عقل کمی دغدغه داشته باشند. در صورتی که امروزه با بیمه دیگر نیاز به نگرانی درباره هزینه‌ها نیست.

عکس قبل و بعد پر کردن دندان

مطب دندان‌پزشکی دکتر صابر ملک‌پور آماده است تا  خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.

برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملک‌پور:

🔷ترمیم پوسیدگی دندان

🔷درمان ریشه (عصب کشی)

🔷ایمپلنت دندان

🔷کشیدن دندان عقل

عکس قبل و بعد ایمپلنت دندان

چه زمان هایی نباید دندان عقل را کشید؟

چه زمانی نیازی به کشیدن دندان عقل نیست؟

✔️ زمانی که دندان عقل شما روییده و کاملاً سالم باشد.

✔️ هنگامی که فضای کافی برای رشد دندان عقل در فک شما وجود داشته باشد.

✔️ هنگامی که وجود دندان عقل به دندان‌های دیگر فشاری وارد نکند.

✔️ هنگامی که به راحتی بتوانید دندان عقل خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

✔️ در صورتی که پزشک عصب کشی دندان عقل را صلاح بداند.

در این موارد ضرورتی برای کشیدن دندان عقل وجود ندارد.

سن کشیدن دندان عقل

ریشه‌های دندان‌های عقل عموماً در دوره نوجوانی افراد شکل می‌گیرند. نظر بیشتر متخصصان این است که بهترین زمان برای خارج کردن دندان عقل در بازه‌ای است که دو سوم ریشه دندان عقل تشکیل شده باشد. با توجه به این موضوع بهترین سن برای کشیدن دندان عقل از منظر متخصصان بین 17 تا 21 سالگی فرد است.

البته با توجه به این که نمی‌توان سنی قطعی برای همه افراد معین کرد بهتر است تحت‌نظر دندانپزشک باشید تا در بهترین زمان ممکن اقدام به جراحی دندان عقل شما کند.

توجه کنید که در سنین بیشتر از 35 سالگی جراحی دندان عقل ممکن است با آسیب به اعصاب فک همراه باشد، به همین دلیل توصیه می‌شود که قبل از این سن دندان عقل خود را بکشید. شاید یکی از دلایلی که تا این سن اقدام به جراحی دندان عقل نمی‌کنید، درد زیاد آن باشد که نگران نباشید اگر این عمل به دست دکتر صابر ملک پور علمداری انجام شود به راحتی دندان درد شما پایان خواهد یافت. اگر سوالی دارید حتما فرم زیر را پر کرده و منتطر تماس کارشناسان ما بمانید.

برای دریافت نوبت و مشاوره جراحی دندان عقل فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

اقدامات قبل از کشیدن دندان عقل

در صورتی که قصد داشته باشید دندان عقل خود را بکشید، پزشک به شما توصیه‌هایی را می‌کند که باید از 24 ساعت قبل از انجام عمل آن‌ها را رعایت کنید. این توصیه‌ها ممکن است با توجه به شرایط خاص شما شامل موارد دیگری نیز شود اما به طور کلی موارد زیر را در برمی‌گیرد:

اقدامات قبل از کشیدن دندان عقل

⛔️عدم استفاده از داروهای بدون نسخه

⛔️عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون

⛔️توقف برخی از داروهای مصرفی با توجه به نظر پزشک

⛔️پرهیز از مصرف سیگار و الکل

نحوه خارج کردن و جراحی دندان عقل

اگر دندان عقل روییده باشد روند خارج کردن آن درست مانند دیگر دندان‌ها خواهد بود. اما در مورد دندان‌های عقل نهفته و نیمه نهفته جراحی دندان عل نیازمند انجام عمل جراحی است. طول این عمل جراحی با توجه به شرایط بیمار و شیوه رویش دندان عقل متفاوت خواهد بود. این موضوع خصوصاً زمانی می‌تواند نگران کننده شود که دندان عقل روی عصب قرار گرفته باشد. با توجه به این موارد نحوه جراحی دندان عقل تنها با توجه به شرایط هر بیمار قابل‌ تعیین است.

مراقبت های بعد از کشیدن دندان عقل

بعد از خارج سازی دندان عقل رعایت مراقبت های بعد از کشیدن دندان عقل بسیار ضروری است. این مراقبت ها شامل:

✔️ بعد از کشیدن دندان عقل لازم است تا دو روز از مصرف غذاهای گرم و جامد بپرهیزید.✔️✔️ آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده توسط پزشک را برای پیشگیری از عفونت مصرف کنید.
✔️ داروهای مسکن را با توجه به دستور پزشک مصرف کنید.✔️ برای جلوگیری از عفونت آب‌نمک قرقره کنید.
✔️ از مصرف الکل، سیگار و کافئین بپرهیزید.✔️ تا چند روز ورزش سنگین نکنید.

تفاوت کشیدن دندان عقل فک بالا و پایین

معمولاً در صورتی که هم دندان عقل فک بالا و هم دندان عقل فک پایین روییده باشند کشیدن دندان عقل فک بالا آسان‌تر است. با این حال این گزاره قابل‌تعمیم به همه بیماران نیست.

کشیدن دندان عقل روی عصب

جراحی دندان‌ عقلی که بر روی عصب قرار گرفته پیچیدگی بسیار زیادی دارد. این جراحی به تخصص و توانمندی زیادی نیاز دارد و حتماً باید توسط پزشک متخصص باتجربه انجام شود. برای انجام این جراحی نیاز به تهیه OPG و سی‌تی‌اسکن استخوان فک وجود دارد.

کشیدن دندان عقل در بارداری

اضطراب جراحی دندان عقل و استفاده از داروهای بی‌حسی هر دو مواردی هستند که می‌توانند سلامت جنین را به خطر بیندازند به همین دلیل بهتر است خارج کردن دندان در صورت امکان تا پس از تولد نوزاد به تعویق بیفتد. در صورتی که امکان به تعویق‌انداختن کشیدن دندان وجود نداشته باشد بهتر است در سه ماه دوم بارداری این کار انجام شود.

عوارض عدم کشیدن دندان عقل

عوارض نکشیدن دندان عقل

در صورتی که دندان عقل خود را نکشید و فضای کافی برای رشد آن در فک شما وجود نداشته باشد، دندان‌های شما مورد آسیب و فشار قرار می‌گیرند و ممکن است دیگر دندان‌ها کج شوند.

در صورت پوسیدگی دندان عقل، ممکن است دیگر دندان‌ها هم دچار آسیب و پوسیدگی شوند. علاوه بر این موارد آسیب به فک، مشکلات سینوسی و التهاب لثه هم دیگر مواردی هستند که ممکن است در صورت نکشیدن دندان عقل بروز پیدا کنند.

خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین تعرفه‌های دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

جراحی دندان عقل در مرزداران

اگر در محدوده مرزداران تهران زندگی می‌کنید و قصد جراحی دندان عقل خود را دارید، لازم نیست نگران این پروسه باشد. دکتر صابر ملک پور با بیش از 15 سال تجربه کاری و داشتن دکتری حرفه‌ای دندان‌پزشکی، بهترین پزشکی هستند که می‌توانید به آن مراجعه کنید.

کشیدن دندان عقل عملی حساس است خصوصاً با توجه به این که می‌تواند به اعصاب فک و صورت آسیب وارد کند پس بهتر است این کار را به دستانی متخصص و توانمند بسپارید.

سوالات متداول کشیدن و جراحی دندان عقل

آیا کشیدن دندان عقل درد دارد؟

بله کشیدن دندان عقل با درد همراه است اما با توجه به این که پزشک برای خارج کردن دندان شما از داروهای بی‌حس کننده استفاده می‌کند، دردی را در طول پروسه خارج کردن دندان حس نخواهید کرد. لازم به ذکر است که بعد از این پروسه هم در صورتی که با توجه به دستورات پزشک داروهای مسکن را مصرف کنید متحمل درد زیادی نخواهید شد.
اگر درد شما با مسکن‌های تجویز شده توسط پزشک کنترل نشد می‌توانید با هماهنگی و تجویز پزشک از داروهای مسکن قوی‌تری استفاده کنید.

کشیدن دندان عقل بالا یا پایین سخت تر است؟

نمی‌توان یک پاسخ کلی به این سؤال داد. اگر دندان عقل کاملاً روییده باشد معمولاً کشیدن آن در فک بالایی آسان‌تر است اما با توجه به وضعیت فک و دندان بیمار است که می‌توان مشخص کرد دندان عقل پایین وی را می‌توان راحت کشید یا دندان عقل بالا.

تاثیر کشیدن دندان عقل بر صورت چیست؟

کشیدن دندان عقل تأثیری در ظاهر صورت شما ندارد و تفاوتی را در ساختار چهره ایجاد نمی‌کند.

آیا نحوه کشیدن دندان عقل با سایر دندان ها متفاوت است؟

اگر دندان عقل کاملاً روییده باشد کشیدن آن به میزان زیادی با دیگر دندان‌ها متفاوت نخواهد بود. با این حال با توجه به این که در بسیاری از موارد برای کشیدن دندان عقل نیاز به جراحی وجود دارد، شیوه کشیدن دندان عقل در بسیاری از موارد با دیگر دندان‌ها متفاوت است و نسبت به آن‌ها پیچیدگی بیشتری دارد. 

جراحی دندان عقل چقدر طول می‌ کشد؟

این موضوع به وضعیت دندان عقل بستگی دارد. در صورتی که دندان عقل نهفته باشد یا رشد افقی داشته باشد، جراحی دندان عقل زمان‌برتر خواهد بود. مدت زمان دقیق جراحی دندان عقل را تنها می‌توان بعد از انجام معاینه مشخص کرد.

درد بعد از جراحی دندان عقل چقدر طول می کشد؟

درد بعد از کشیدن دندان عقل در روز اول در بیشترین حالت خود است. این درد نهایتاً در بازه‌ای 4 روزه کاملاً از بین خواهد رفت.

آیا برای دندان عقل اقدامات غیر از کشیدن (ترمیم، عصب کشی) انجام می‌ شود؟

در برخی از موارد خاص بله اما در بیشتر موارد با توجه به این که با وجود ترمیم یا عصب‌کشی دندان عقل مجدداً مستعد پوسیدگی و آسیب رساندن به دندان‌های مجاور خود است، ترجیح به کشیدن و جراحی دندان عقل است تا عصب کشی و ترمیم.

بعد از جراحی دندان عقل چه بخوریم؟

در 48 ساعت اول بهتر است تنها غذاهای نرم و سوپ‌های پوره‌ای شکل بخورید. توجه کنید که بهتر است غذاهایی مصرفی شما در این بازه سرد باشد تا دچار خونریزی نشوید. مصرف بستنی در این بازه می‌تواند مفید باشد.

آیا همیشه جراحی دندان عقل الزامی است؟

خیر. در صورتی که دندان عقل شما کاملاً روییده و سالم باشد و برای رشد آن فضای کافی در فک خود داشته باشید و البته بهداشت آن را به درستی رعایت کنید، اجباری برای کشیدن آن وجود ندارد.

آیا جراحی دندان عقل با بی حسی انجام می شود یا بیهوشی؟

جراحی دندان عقل عموماً با بی‌حسی انجام می‌شود. مگر در مواردی که بیمار نسبت به دندانپزشکی ترس و فوبیای شدید داشته باشد یا شرایط پیچیدگی خاصی داشته باشد که نیاز به بیهوشی وجود داشته باشد.

جمع بندی

دندان عقل، دندانی است که بیشتر افراد نهایتاً تصمیم به جراحی آن می‌گیرند. عدم امکان دسترسی درست به این دندان برای مسواک‌زدن و استفاده از نخ دندان موجب پوسیدگی دندان‌های عقل کاملاً روییده می‌شود و دندان‌های عقل نهفته و نیمه نهفته هم هر دو با خود مشکلاتی را به دنبال دارند به همین دلیل در بیشتر موارد دندانپزشکان کشیدن دندان را توصیه می‌کنند.

با توجه به این که کشیدن دندان عقل از کشیدن دیگر دندان‌ها پیچیده‌تر است و ممکن است در مواردی نیاز به جراحی داشته باشد بهتر است که برای جراحی دندان عقل خود به پزشک متخصص مراجعه کنید.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای جراحی دندان عقل قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

4 پاسخ

  1. من دوتا دندون عقلم دراومده اذیتمم نمیکنه نیازی نیس که حتما بکشم درسته؟

    1. سلام حامد عزیز
      در صورتی که دندان عقل شما به طور کامل رویش کرده و پوسیدگی نداشته باشد و بتوانید به خوبی بهداشت آن را رعایت کنید و دردی هم در آن ناحیه نداشته باشید نیازی به کشیدن آن نیست.

  2. سلام آقای دکتر من دندون عقل ام کامل در اومده ولی لثه من آبسه کرده و گاهی اوقات شب موقع خواب درد فک دارم. آیا باید جراحی کنم؟

    1. سلام وقت بخیر
      بله جهت کشیدن دندان عقل و دریافت نوبت از طریق شماره های مندرج در سایت اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *