آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

پیوند پودر استخوان برای ایمپلنت در چه مواردی الزامی است؟

پیوند استخوان ایمپلنت در برخی از بیماران به کار می‌رود. علی‌رغم اینکه ایمپلنت دندان یک درمان فوق‌العاده با دوام است، اما باید به صورت اصولی انجام شود. یکی از مواردی که پیش از کاشت ایمپلنت به آن توجه زیادی می‌شود، تراکم و ارتفاع کافی استخوان فک است. در صورتی که مقدار استخوان کافی در محل مورد نظر فک وجود نداشته باشد، از پیوند پودر استخوانی برای ایمپلنت کمک می‌گیرند.

اما آیا استفاده از پودر استخوان برای ایمپلنت برای همه افراد الزامی است؟ انواع پوردهای استخوانی مورد استفاده برای ایمپلنت دندان شامل چه مواردی است؟ چه مقدار زمان باید پس از پیوند چنین پودرهایی با کاشت پایه ایمپلنت در نظر گرفت؟ ادامه این مطلب را حتماً مطالعه کنید تا پاسخ این سوالات را دریابید.

پیوند پودر استخوان برای ایمپلنت

ایملپنت درمانی است که به مقدار استخوان کافی برای موفقیت خود نیاز دارد. به همین علت دندانپزشک پیش از شروع پروسه درمان از طریق تصاویر رادیوگرافی سه بعدی، از همه نظر کیفیت و مقدار استخوان فک را بررسی می‌‌کند. در بیماران بسیاری نیاز است تا پیوند استخوان پیش از کاشت پایه ایمپلنت انجام شود. اما برای پیوند استخوان نیاز به پودرهای مخصوصی است که بتواند چنین نیازی را برطرف سازد. ◀ پودرهای استخوانی خود با روش‌های مختلفی به دست می‌آیند که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند. با این حال هر یک به تحریک سلول‌های استئوبلاست برای ساخت استخوان و افزایش تراکم آن کمک می‌کنند.

برای دریافت نوبت و مشاوره ایمپلنت فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

پیوند پودر استخوان ایمپلنت برای چه کسانی به کار می رود؟

پیوند پودرهای استخوانی برای بیماران بسیاری پیش از شروع درمان ایمپلنت دندان به کار می‌رود. با توجه به ماهیت این ترکیبات، افرادی نیاز به چنین درمان مکملی خواهند داشت که از تراکم، ارتفاع یا کیفیت استخوانی خوبی برخوردار نباشند. در ادامه برخی از آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

پودر استخوان ایمپلنت چیست؟
  1. بیمارانی که به دلیل بیماری پریودنتال، با تحلیل استخوانی مواجه می‌شوند، برای حل مشکل‌شان نیاز به پودر استخوان خواهد بود.
  2. بیمارانی که به پوکی استخوان دچار هستند، از تراکم کافی این بافت برخوردار نیستند. به همین علت باید با کمک چنین روشی تراکم آن را بازگرداند. (درباره شرایط ایمپلنت برای بیماران مبتلا به پوکی استخوان بیشتر بخوانید.)
  3. برخی از بیماران به دلیل تشکیل کیست و ضایعه، بخشی از استخوان اطراف دندان خود را از دست می‌دهند. این بیماران نیز نیاز به چنین پودرهایی خواهند داشت.
  4. بیمارانی که مدت زیادی پس از کشیدن دندان برای کاشت ایمپلنت اقدام می‌کنند، معمولا با تحلیل استخوان همراه هستند. (فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت دندان)
  5. برخی از بیماران به دلیل فاصله کم بین دیواره سینوس تا محل کاشت ایمپلنت در فک بالا، نیاز به پیوند پودرهای استخوانی دارند.

انواع پودر استخوان برای ایمپلنت

علی‌رغم اینکه ماهیت پیوند استخوان ایمپلنت دندان در بیماران مختلف مشترک است، اما از انواع مختلفی از پودر می‌توان استفاده کرد. این موضوع به شرایط بیمار بستگی خواهد داشت:

در برخی از بیماران زمانی که بخواهند از پودرهای استخوانی کمک بگیرند، به سراغ ترکیباتی می‌روند که از استخوان سایر حیوانات استخراج می‌شود. در حقیقت منبع چنین پودری از استخوان انسانی نیست. ◀ با توجه به اینکه سیستم ایمنی می‌تواند سلول‌های غیر خودی را تشخیص دهد، ممکن است درصد موفقیت این روش نسبت به سایر انواع پودرهای استخوانی کم‌تر باشد. با این حال طبق مطالعات موفقیت نسبتا قابل قبولی در بیماران مختلف از خود نشان داده است. به طور معمول در حوزه دندانپزشکی و برای پیوند پودرهای ایمپلنت دندان، از استخوان گاو استفاده می‌کنند.

منظور از پودر استخوان آلوگرافت پیوندهایی است که از سایر انسان‌ها برداشت می‌شود. با توجه به اینکه چنین پودرهایی از یک فرد دیگر گرفته می‌شود، نیاز است تا تغییراتی در سلول‌های آن صورت بگیرد. در حقیقت باید به گونه‌ای باشد که توسط سیستم ایمنی بدن میزبان به عنوان عامل مهاجم شناسایی نشود.

انواع پودر استخوان برای ایمپلنت

یکی دیگر از انواع پودر استخوان که برای کاشت ایمپلنت می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد، انواع آلوپلاست است. برخلاف نمونه‌های قبلی که از یک موجود زنده تهیه می‌شود، این نوع پودر به صورت مصنوعی و در آزمایشگاه تولید خواهد شد. این نوع پودر حاوی ترکیبات هیدروکسی آپاتیت است و به همین علت با بدن فرد سازگاری خوبی خواهد داشت. ◀ نکته بسیار مهم آن است که کار با چنین ترکیباتی نسبتا ساده‌تر است و دندانپزشک به راحتی می‌تواند آن را در محل مورد نظر به کار ببرد.

بهترین نوع پودر استخوان

شاید بهترین نوع پودر استخوان که بتوان برای حل مشکلات فرد پیش از کاشت ایمپلنت به کار برد، اتوگرافت باشد. همان‌ طور که از نام آن مشخص است، چنین پودرهایی از استخوان خود فرد به دست می‌آید. در حقیقت متخصص ممکن است تصمیم بگیرد یک تکه کوچک از استخوان لگن، فک یا هر نقطه از بدن را خارج و به پودر تبدیل کند.

با توجه به اینکه سلول‌های خود فرد در پودرهای استخوانی اتوگرافت موجود است، مسلما شانس موفقیت درمان بالاتر خواهد بود. از این رو از چنین پودرهایی معمولا زمانی استفاده می‌شود که متخصص بخواهد بخش زیادی از استخوان را بازسازی کند.

نحوه تزریق پودر استخوان در لثه

به منظور اینکه پیوند استخوان برای ایمپلنت درون ناحیه مورد نظر قرار بگیرد، متخصص ایمپلنت (دکتر ایمپلنت دندان در غرب تهران) باید تمامی پروسه‌های زیر را طی کند. البته با توجه به شرایط بیمار ممکن است تغییراتی در روش آن اعمال شود:

ایمپلنت دکتر صابر ملک پور

1️⃣درمان فوری

2️⃣تضمین کیفیت

3️⃣پرداخت اقساطی

4️⃣پشتیبانی روند درمان

برای اطلاع از شرایط ایمپلنت دندان با متخصصین ما مشورت کنید.

قیمت پودر استخوان برای ایمپلنت

اینکه چه مقدار بودجه برای عمل پیوند استخوان ایمپلنت باید در نظر بگیرید، به فاکتورهای گوناگونی وابسته است. پودرهای استخوانی مختلف در شرایط گوناگون قیمت متفاوتی خواهد داشت. برای آگاهی از قیمت دقیق چنین پودرهایی، باید با خود دندانپزشک صحبت کنید. در ادامه برخی از پارامترهای موثر در هزینه را بررسی می‌کنیم:

اولین عامل بسیار تاثیرگذار در هزینه انجام پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، نوع پودری است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طبع پودرهای آلوپلاست با توجه به اینکه در آزمایشگاه تولید می‌شود، از هزینه پایین‌تری برخوردار است. این در حالی است که سایر انواع پودر از استخوان طبیعی برداشت می‌شود و تعرفه بالاتری خواهد داشت.

قیمت پودر استخوان برای ایمپلنت

زمانی که پودر استخوان به صورت مصنوعی مد نظر باشد، برند تولیدکننده آن در هزینه خرید اثرگذار خواهد بود. در حقیقت با توجه به کیفیت پوردهای استخوانی آلوپلاست، هر برند قیمت و تعرفه متفاوتی روی محصولات خود درج می‌کند. مسلما اگر بخواهید شانس موفقیت ایمپلنت دندان را بالا ببرید، باید از برندهای مطرح‌تر استفاده شود. همچنین آلوپلاست‌هایی با برند خارجی در کشور نسبت به مارک‌های داخلی از قیمت بالاتری برخوردار است. نرخ دلار در تغییر روزانه هزینه چنین ترکیباتی اثرگذار خواهد بود.

مقدار پودر استخوان برای ایمپلنت دندان

برای افراد مختلف پودرهای استخوانی به مقدار متفاوتی به کار می‌رود. در حقیقت این مسئله به وسعت مقدار استخوان از دست رفته فرد بستگی دارد که چه مقدار پودر برای بازسازی آن به کار رود. مسلما زمانی که فرد به بیماری پریودنتال مبتلا است، پودر استخوانی بیشتری برای ایمپلنت دندان نیاز خواهد داشت.

همچنین بیمارانی که طی جراحی کیست بزرگی از دهانشان خارج می‌شود، باید عمل پیوند استخوان پیچیده‌تری به منظور درمان انجام دهند. چنین بازسازی به مقدار پودر بیشتری برای افزایش تراکم استخوان نیاز خواهد داشت.

فاصله زمانی بین پیوند پودر استخوان تا کاشت پایه ایمپلنت دندان

دقت کنید که بیمار در بسیاری از شرایط نمی‌تواند بلافاصله پس از پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت اقدام کند. در حقیقت به منظور موفقیت‌آمیز بودن درمان پیوند استخوان برای ایمپلنت، نیاز است تا بیمار چندین ماه صبر کند. به طور معمول شرایط بیمار و مقدار پودر مورد استفاده در این بازه زمانی اثرگذار خواهد بود.

غالبا بیمارانی که با پودرهای مختلف برای بازسازی استخوان فک‌شان اقدام می‌شود، باید حدود 3 تا 6 ماه برای بررسی نتیجه درمان منتظر بمانند. پس از آن با بررسی تصاویر رادیوگرافی، می‌توان موفقیت یا عدم موفقیت درمان را بررسی کرد. در صورتی که موفقیت پیوند تایید شود، پایه ایمپلنت در استخوان قرار می‌گیرد.

خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین تعرفه‌های دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

مراقبت های بعد از پیوند استخوان در ایمپلنت

پس از پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان و به منظور اینکه بتوند شانس موفقیت آن را بالا برد، باید مراقبت‌هایی را مدنظر قرار داد:

عوارض پودر استخوان در ایمپلنت

دقت کنید که برای پیوند استخوان ایمپلنت دندان نیاز به انجام جراحی است. این عمل‌ها به خودی خود با عوارضی همراه است که پس از مدتی برطرف خواهد شد:

  1. درد در ناحیه زخم یکی از رایج‌ترین عوارض در بین همه بیماران است.
  2. با شروع التهاب در ناحیه زخم، مسلما باید منتظر افزایش تورم بافت نرم اطراف آن باشید.
  3. خونریزی تا چند ساعت ممکن است برای بیمار ادامه یابد.
  4. برخی از بیماران ممکن است با بی‌حسی و گزگز بافت نرم مواجه شوند.
  5. در صورت عدم رعایت نکات مراقبتی، شانس بروز عفونت به عنوان یک عارضه غیرمترقبه بالا می‌رود.

سوالات متداول

عوارض تزریق پودر استخوان در لثه چیست؟

پیوند استخوان ایملپنت عارضه چندان جدی برای بیمار ایجاد نمی‌کند. صرفا یک سری عوارض طبیعی به دلیل انجام جراحی و ایجاد برش مشاهده خواهد شد.

هزینه تزریق پودر استخوان تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد؟

با توجه به ماهیت درمانی استفاده از پودر استخوان برای ایمپلنت، بیمه قسمتی از هزینه را تحت پوشش قرار خواهد داد.

آیا پیوند استخوان برای همه بیماران قابل انجام است؟

خیر، این موضوع به شرایط بیمار بستگی دارد. گاهی به دلیل مشکلات زمینه‌ای، امکان انجام جراحی برای فرد وجود نخواهد داشت.

پیوند پودر استخوان دردناک است؟

خیر، همان‌طور که اشاره شد، برای پیوند استخوان قبل از ایمپلنت دندان از ترکیبات بی‌حسی استفاده می‌شود.

بهترین نوع پودر استخوان برای ایمپلنت کدام است؟

بهترین گزینه‌ای که شانس موفقیت بالایی دارد، پودرهای استخوان اتوگرافت است. با این حال به دلیل نیاز به جراحی اضافی، ممکن است دندانپزشک همواره به سراغ آن نرود.

کلام نهایی

پیوند پودر استخوان ایمپلنت دندان برای بیماران مختلف ممکن است ضروری باشد. در حقیقت باید این موضوع را در نظر بگیرید که همه بیماران شرایط ایده‌آل به منظور کاشت پایه ایمپلنت را ندارند. از این رو برای نزدیک‌ شدن شرایط استخوان فک به حالت نرمال، باید چنین درمان‌های مکملی صورت بگیرد.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای ایمپلنت دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *