ایمپلنت ناموفق یا شکست ایمپلنت دندان شاید یکی از موضوعاتی باشد که یک بیمار از آن ترس داشته باشد. با توجه به هزینهای که برای دریافت چنین خدماتی پرداخت میشود، مسلما پس زدن ایمپلنت یک اتفاق ناخوشایند خواهد بود. با این حال باید توجه کرد که درصد موفقیت چنین درمانی بسیار بالا است.
به همین دلیل اینکه نتیجه ایمپلنت ناموفق باشد، مطمئنا دلیل موجهی خواهد داشت. همین موضوع نشان میدهد که در بسیاری از مواقع امکان پیشگیری از چنین اتفاقی وجود دارد. همچنین زمانی که چنین مشکلی برای بیمار ایجاد میشود، با یکسری علائم ایجاد خواهد شد. در بخشهای پیش روی مقاله، تمامی مباحث مرتبط با شکست ایمپلنت بررسی میشود.
شکست ایمپلنت دندان
یکی از موفقترین خدماتی که در حوزه دندانپزشکی وجود دارد، ایمپلنت دندان است. به همین علت پس زدن ایمپلنت شاید در این حوزه به میزان کمی اتفاق بیفتد. با این حال نمیتوان گفت تمامی ایمپلنتهایی که برای بیماران انجام میشود، با موفقیت همراه خواهد بود. زمانی که ایمپلنت ناموفق باشد، مشکلاتی برای بیمار ایجاد خواهد کرد. به همین علت فرد باید به علائم مرتبط با چنین مشکلی توجه کند.
◀ نکته بسیار مهم آن است که در اکثر شرایط شکست چنین درمانی مرتبط با یک دلیل خاص نیست. این بدان معناست که در اکثر شرایط چندین دلیل با هم سبب شکست آن میشود. حتی در بسیاری از بیماران با شرایط پیچیده شانس موفقیت بالایی دارد.
برای دریافت نوبت و مشاوره ایمپلنت دندان فرم زیر را پر کنید.
علائم پس زدن ایمپلنت دندان
زمانی که بیمار با شکست ایمپلنت دندان مواجه میشود، به طور معمول با بروز برخی علائم همراه است. در بسیاری از شرایط دندانپزشک با توجه به همین علائم میتواند به چنین موضوعی پی ببرد:
- اولین علامتی که بیمار شاید پس از مواجه با ایمپلنت ناموفق تجربه کند، درد در ناحیه قرارگیری پایه آن در لثه است.
- در برخی از بیماران شاهد التهاب شدید لثه و تغییر رنگ آن به قرمز خواهیم بود. همچنین گاهی اوقات به دلیل همین التهاب، تحلیل لثه اتفاق میافتد.
- در بسیاری از مواقع زمانی که چنین مشکلی ایجاد میشود، پایه ایمپلنت در استخوان ثابت نمیماند. در حقیقت شل شدن پایه آن اتفاق خواهد افتاد. البته توجه کنید که همواره شل شدن پایه ایمپلنت نشاندهنده شکست درمان نیست.
- ممکن است بیمار در بافت لثه اطراف ایمپلنت شاهد عفونت و ترشح چرک باشد.
دلایل ایمپلنت ناموفق
پس زدن ایمپلنت دندان به طور کلی به دلیل وجود چندین مشکل اتفاق میافتد. در ادامه برخی از مهمترین دلایل شکست ایمپلنت دندان را بررسی میکنیم:
انجام درمان غیر اصولی
یکی از دلایلی که میتواند به عنوان عامل شکست درمان ایمپلنت شناخته شود، انجام پروسه آن به صورت غیر اصولی است. به عنوان مثال ممکن است بیمار از شرایط استخوانی خوبی برخوردار نباشد؛ در این شرایط مطمئنا دندانپزشک باید از پیوند پودر استخوان ایمپلنت برای افزایش شانس موفقیت درمان کمک بگیرد. همچنین اینکه دندانپزشک تمامی مراحل را با توجه به اصول آن انجام دهد، در نتیجه آن اثرگذار خواهد بود. متخصص باید قبل از انجام درمان تمامی جوانب را در نظر بگیرد تا در صورت نیاز، اقدامات دیگری پیش از کاشت ایمپلنت انجام شود. در غیر این صورت نتیجه ایمپلنت ناموفق خواهد بود.
عدم رعایت نکات مراقبتی
بخش زیادی از موفقیت درمان به توجه خود فرد بستگی دارد. به همین علت در صورتی که رعایت نکات و اصول مراقبتی را جدی نگیرد، با شکست ایمپلنت مواجه خواهید شد. ◀ به عنوان مثال بیمار باید پس از درمان رعایت بهداشت خوبی داشته باشد. در صورت عدم توجه به این نکته، مسلما شانس موفقیت آن تحت تاثیر قرار میگیرد. همچنین انجام مراقبت های بعد از ایمپلنت باید بیشتر از یک دندان طبیعی باشد. زمانی که بیمار به عادتهای غلط قبل از کاشت دندان ادامه میدهد، پس زدن ایمپلنت غیرمنتظره نخواهد بود.
عفونت اطراف ایمپلنت دندان
علت ایمپلنت ناموفق گاهی به بروز عفونت اطراف پایه آن بر میگردد. زمانی که به هر دلیلی عفونت در این ناحیه اتفاق بیفتد، بافت استخوانی قادر به ترمیم خود و جوش خوردن ایمپلنت نخواهد بود. همچنین عفونت خود به تخریب بافتهای اطراف ایمپلنت کمک میکند. به همین علت در بسیاری از بیمارنی که پس زدن ایمپلنت اتفاق میافتد، شاهد ترشح چرک از لثه هستیم.
عفونت اطراف ایمپلنت ممکن است پس از درمان یا حتی قبل از آن ایجاد شود. به عنوان مثال گاهی دندانی که کشیده میشود، با ضایعه همراه است. اما به دلیل باقی ماندن کیست در استخوان، همچنان عفونت در آن ناحیه باقی خواهد ماند. در نتیجه عفونت ایمپلنت دندان یکی از مهمترین دلایل شکست این درمان است بنابراین برای جلوگیری از این مسئله حتماً مقاله مربوط به این عارضه را با دقت مطالعه کنید.
وارد شدن ضربه به ایمپلنت
گاهی اوقات به دلایل مختلف ممکن است به پایه ایمپلنت ضربهای وارد شود. این موضوع به ویژه زمانی که هنوز ایمپلنت با بافت استخوانی به خوبی جوش نخورده است، روی نتیجه درمان اثر بیشتری خواهد گذاشت. به همین علت ممکن است شاهد شکست ایمپلنت در بیمارانی باشید که پس از درمان به فکشان ضربه وارد میشود. در این شرایط معمولا ترکهای ریزی بین استخوان و ایمپلنت ایجاد میشود. همچنین التهاب در ناحیه استخوان خود در پس زدن ایمپلنت موثر است.
عوامل موثر در شکست ایمپلنت دندان
عوامل بسیاری وجود دارد که سبب میشود نتیجه ایمپلنت ناموفق باشد. در این قسمت از مقاله چنین مواردی را بررسی میکنیم:
بیماری زمینه ای بیمار
برخی از افرادی که برای دریافت ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه میکنند، ممکن است از شرایط ایدهآلی برای درمان برخوردار نباشند. به عنوان مثال ابتلا به بیماریهای زمینهای در نتیجه درمان اثرگذار است. اگر شرایط سیستمیک فرد تحت کنترل نباشد یا پس از درمان از حد نرمال خارج شود، احتمال اینکه شانس موفقیت درمان پایین آید، وجود خواهد داشت. در همین رابطه شرایط ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی را مطالعه کنید.
وجود عفونت قبلی
بیماری که به هر دلیلی از قبل با عفونت همراه باشد، باید به طور کامل برای درمان آن اقدام کند. گاهی در اطراف ریشه کیستی ایجاد میشود. چنین ضایعهای باید پس از خارجسازی دندان و همراه با آن حذف شود. در صورتی که چنین اتفاقی نیفتد، کیست عفونی قادر خواهد بود پس از آن همچنان به تخریب بافتها بپردازد. به همین علت پس از مدتی بیمار شاهد پس زدن ایمپلنت خود خواهد بود.
برای اطلاع از جدیدترین تعرفههای دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
پوکی استخوان
ایمپلنت یک درمان کاملا وابسته به استخوان است. به همین علت بیماری که برای کاشت دندان اقدام میکند، از نظر سلامت، تراکم و ارتفاع استخوان فک معاینه میشود. گاهی بیمار به دلیل ابتلا به پوکی استخوان، از تراکم و حتی ارتفاع کافی آن برخوردار نیست. همچنین در این افراد بهبودی و ترمیم بافت استخوانی با تاخیر همراه است. به همین علت شرایط ایمپلنت دندان برای افراد مبتلا به پوکی استخوان بسیار حساس و ویژه است.
مهارت دندانپزشک
دندانپزشک و متخصصی که قصد دارید برای کاشت دندان به وی مراجعه کنید، باید از مهارت و دانش کافی برخوردار باشد. مهارت دندانپزشک یکی از عواملی است که در افزایش شانس موفقیت درمان اثرگذار است. در صورتی که متخصص پایه آن را به صورت اصولی نکارد، ممکن است ایمپلنت ناموفق باشد. در نتیجه برای انجام این درمان حتماً به بهترین متخصص ایمپلنت غرب تهران مراجعه کنید.
استعمال سیگار و دخانیات
سیگار و دخانیات با توجه به مواد مخربی که درون خود دارد، میتواند در پس زدن ایمپلنت اثرگذار باشد. به همین علت دندانپزشکان به بیماران خود تاکید دارند پس از ایمپلنت استعمال دخانیات را کم و کمتر کنند. سیگار و دخانیات در تاخیر بهبودی و بروز عفونت موثر است.
بهداشت دهانی نامناسب
بیمارانی که ایمپلنت دندان برایشان استفاده میشود، باید تکنیکهای مناسبی به منظور رعایت بهداشت دهان و دندان را فرا بگیرند. مطمئنا روشهای رعایت بهداشتی قبلی در این بیماران موثر نبوده که سبب چنین مشکلی شده است. در صورتی که بیمار پس از قرارگیری ایمپلنت رعایت بهداشت را کنار بگذارد، شکست ایمپلنت اتفاق میافتد.
پیشگیری از ایمپلنت ناموفق
به منظور پیشگیری از پس زدن ایمپلنت دندان دندانپزشکان یکسری راهکارهای پیشگیرانهای را مطرح میکنند:
1. رعایت بهداشت را نسبت به قبل تقویت کنید. حتما روزانه از مسواک و نخ دندان کمک بگیرید. |
2. تلاش کنید پس از جراحی تمامی نکات مراقبتی را به منظور بهبود هرچه سریعتر رعایت کنید. |
3. در صورت ابتلا به هر گونه مشکل زمینهای، آن را پیش از درمان به دندانپزشک اطلاع دهید. |
4. اگر پس از درمان هرگونه علامتی از شکست ایمپلنت را تجربه کردید، آن را به متخصص اطلاع دهید. |
5. بهتر است هر چند ماه برای بررسی و معاینه وضعیت ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید. |
6. استعمال دخانیات و سیگار را تا حد امکان کنار بگذارید. |
7. سعی کنید عادات رفتاری مخرب را ترک کنید. |
شرایط ویژه ایمپلنت در مطب دکتر صابر ملک پور
1️⃣درمان فوری
2️⃣تضمین کیفیت
3️⃣پرداخت اقساطی
4️⃣پشتیبانی روند درمان
برای اطلاع از شرایط ایمپلنت دندان با متخصصین ما مشورت کنید.
درمان شکست ایمپلنت دندان
با توجه به اینکه علت اصلی ایمپلنت ناموفق چیست، متخصص راهکار درمانی مناسبی را اتخاذ خواهد کرد. گاهی اوقات همچنان شانس موفقیت درمان وجود دارد و میتوان با رفع علت آن چنین مشکلی را برطرف کرد. با این حال در برخی از شرایط باید ایمپلنت را از دهان خارج کرد. در اکثر مواقع نیاز است تا یک پایه دیگر جایگزین قبلی شود. با این حال با توجه به علت بروز پس زدن ایمپلنت، ممکن است نیاز به درمانهای مکمل هم باشد. به عنوان مثال گاهی پیوند استخوان برای بازسازی مجدد آن قسمت نیاز است.
سوالات متداول
افرادی که رعایت نکات مراقبتی را جدی نمیگیرند، بیشتر در معرض چنین عارضهای هستند. همچنین بیماران مبتلا به مشکلات سیستمیک ریسک بالاتری برای شکست درمان خواهند داشت.
خیر، شکست ایمپلنت از هر 100 نفر در کمتر از 7 فرد اتفاق خواهد افتاد.
با توجه به علت بروز مشکل، راهکار درمانی متفاوت خواهد بود.
در بسیاری از شرایط دندانپزشک با بررسی تصاویر رادیوگرافی میتواند به چنین موضوعی پی ببرد.
بله، دیابت سبب تاخیر در ترمیم و بروز عفونت میشود.
کلام نهایی
شکست ایمپلنت یکی از عوارض نسبتا نادر اما آزاردهنده برای بیماران است. در بسیاری از شرایط امکان پیشگیری از چنین مشکلی وجود دارد. به همین علت توصیه بر آن است که همواره به توصیههای دندانپزشک خود توجه کنید. به علاوه سعی کنید در صورت وجود هر گونه مشکل، با متخصص معالج خود صادق باشید.
تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران
اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای ایمپلنت دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، میتوانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.
آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷