آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

ترمیم و پر کردن دندان با کامپوزیت و مواد سفید

پر کردن دندان با کامپوزیت در این روزها با در نظر گرفتن مزایای فوق‌العاده‌ای که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از این رو، شاهد آن هستیم که خیلی از بیماران هنگام مراجعه به مطب‌های دندانپزشکی بین آمالگام و کامپوزیت، گزینه دوم را ترجیح می‌دهند.

اما آیا پر کردن دندان با مواد سفید همیشه و برای همه بیماران امکان‌پذیر است؟ آیا ترمیم دندان با کامپوزیت نیاز به مراقبت‌های خاصی دارد؟ پر کردن دندان با مواد همرنگ دندان چه مزایایی به همراه دارد؟ اگر شما هم از جمله افرادی هستید که به دنبال دریافت اطلاعات بیشتر درباره این مواد پرکننده هستید، ادامه مقاله را تا انتها دنبال کنید!

پر کردن دندان با کامپوزیت

پر کردن دندان با کامپوزیت

از آنجایی که زیبایی در حوزه دندانپزشکی از اهمیت بسیاری برخوردار است، ترمیم های کامپوزیتی در این روزها بسیار رواج پیدا کرده است. این مواد همرنگ دندان است و به همین دلیل در صورت نیاز به حفظ زیبایی، یکی از بهترین گزینه‌های در دسترس محسوب می‌شود.

نکته‌ای که باید به خاطر بسپارید آن است که با توجه به نوع ماده، تفاوت‌های بسیاری در نحوه قراردهی آن روی دندان نسبت به آمالگام وجود دارد. همچنین، با در نظر گرفتن حساسیت‌ حین کار با این ماده، معمولا پروسه ترمیم با کامپوزیت نسبت به آمالگام به زمان بیشتری نیاز دارد. برای پر کردن دندان در منطقه غرب تهران توسط دکتر صابر ملک پور مناسب کافی است فرم زیر را پر کرده و منتطر ماس کارشناسان ما بمانید.

برای دریافت نوبت و مشاوره فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

پر کردن دندان با کامپوزیت برای چه کسانی مناسب است؟

شاید یکی از سوال‌های پرتکرار بیماران این باشد که چنین موادی را برای چه بیمارانی می‌توان به کار برد؟ برخی از مهم‌ترین شرایطی که فرد برای دریافت این خدمات باید از آن برخوردار باشد را در ادامه بررسی می‌کنیم:

ترمیم دندان با مواد سفید
  • بیمارانی که دندان‌های قدامی (جلویی) آن‌ها با پوسیدگی مواجه می‌شود، یکی از بهترین کاندیدهای انجام ترمیم های کامپوزیتی محسوب می‌شود. دندان‌های جلویی به صورت مستقیم حین صحبت و به خصوص لبخند مشاهده می‌شود و باید زیبایی آن‌ها را در نظر گرفت. از این رو، از موادی همرنگ با دندان برای ترمیم آن‌ها استفاده می‌شود.
  • اگر دندان فرد پوسیدگی خیلی وسیع و زیادی ندارد، امکان قراردهی کامپوزیت برای ترمیم آن وجود دارد. به عنوان مثال، گاهی اوقات دندان‌های جلویی و حتی خلفی بیمار دچار پوسیدگی می‌شود؛ اما وسعت ضایعه به قدری نیست که بتوان از آمالگام استفاده کرد. در این شرایط استفاده از کامپوزیت منطقی‌تر به نظر می‌رسد.
  • نباید نیروی زیادی روی دندان وارد شود. به عنوان مثال یکی از دلایلی که سبب می‌شود پر کردن دندان با کامپوزیت برای انواع دندان قدامی استفاده شود، اعمال نیروی کم روی آن‌ها حین جویدن است.

پر کردن دندان با کامپوزیت برای چه کسانی مناسب نیست؟

در کنار شرایطی که فرد را کاندیدای مناسبی برای دریافت ترمیم کامپوزیت می‌کند، موقعیت‌هایی وجود دارد که در آن دندانپزشک ترمیم کامپوزیت را از طرح درمان خود حذف می‌کند:

✔️ افرادی که یکی از دندان‌های آسیاب‌شان دچار پوسیدگی می‌شود، بهتر است به جای کامپوزیت، از ترمیم با مواد مستحکم‌تر یعنی پر کردن دندان با آمالگام را در نظر بگیرند. ناگفته نماند که خیلی از اوقات ممکن است با توجه به وسعت کم پوسیدگی، حتی از کامپوزیت هم برای چنین دندان‌هایی استفاده شود. دلیل توصیه بر عدم استفاده از کامپوزیت در این دندان‌ها، اعمال نیروی زیاد حین جویدن است.

✔️ گاهی اوقات دندان‌ بیمار دچار پوسیدگی‌های وسیع و عمیق می‌شود. به طوری که اگر دندانپزشک بخواهد پر کردن دندان با کامپوزیت را در اولویت طرح درمان خود قرار دهد، مطمئنا باید زمان زیادی را صرف کند. به‌علاوه در چنین دندان‌هایی، کامپوزیت نمی‌تواند استحکام دلخواه را ایجاد کند. از این رو، مواد دیگر مدنظر قرار خواهد گرفت.

✔️ اگر شرایط به منظور ایزوله کردن دندان فرد برقرار نباشد، مطمئنا انتخاب کامپوزیت خیلی منطقی به نظر نمی‌رسد. در این شرایط، بزاق و سایر آلودگی‌ها به حفره راه پیدا می‌کنند و ترمیم کامپوزیت دوام زیادی نخواهد داشت.

✔️ کامپوزیت ماده‌ای است که برای دوام بیشتر آن، نیاز به حفظ مینای دندان است. اما گاهی پوسیدگی به سطح ریشه می‌رسد. در این شرایط ممکن است کامپوزیت نتواند باند خوب و با دوامی برقرار کند.

عکس قبل و بعد پر کردن دندان

مطب دندان‌پزشکی دکتر صابر ملک‌پور آماده است تا  خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.

برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملک‌پور:

🔷ترمیم پوسیدگی دندان

🔷درمان ریشه (عصب کشی)

🔷ایمپلنت دندان

🔷کشیدن دندان عقل

عکس قبل و بعد ایمپلنت دندان

نحوه پر کردن دندان با کامپوزیت

پروسه انجام ترمیم های همرنگ دندان کمی متفاوت از آمالگام است. در ادامه به طور کامل هر یک از مراحل بررسی می‌شود:

هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت

نرخ تعیین شده برای ترمیم دندان با کامپوزیت در سال 1403 با توجه به تعداد سطوح درگیر پوسیدگی متفاوت است. به طور کلی، ترمیم‌های سه سطحی نسبت به انواع یک سطحی از دستمزد بالاتری برخوردار است. معمولا هزینه ترمیم دندان با کامپوزیت، از 1/500/000 – 2/800/000 تومان متغیر است.

خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین تعرفه‌های دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

مزایای پر کردن دندان با کامپوزیت

به کارگیری مواد سفید برای پر کردن دندان مطمئنا با مزایای بسیاری همراه است که در این بخش به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

  • این مواد می‌تواند به خوبی زیبایی دندان را به حالت قبل برگرداند. در حقیقت نسبت به ترمیم هایی نظیر آمالگام، رنگ نزدیک‌تری به دندان دارد.
  • دندانپزشک می‌تواند قبل از شروع پروسه، رنگ دلخواه خود را انتخاب کند تا ظاهر دندان طبیعی‌تر به نظر برسد. این موضوع در دندان‌های قدامی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
  • یک ویژگی بسیار خوب کامپوزیت آن است که امکان اضافه کردن آن به ترمیم شکسته وجود دارد.
  • این نوع ترمیم تراش بسیار کم‌تری نیاز دارد. از این رو، نسج سالم دندان بیشتر حفظ خواهد شد و همین موضوع در استحکام طولانی مدت آن تاثیرگذار است.
  • کامپوزیت معمولا دوام نسبتا خوبی از خود نشان می‌دهد و می‌توان سال‌ها از دندان ترمیم شده با این مواد استفاده کرد.
معایب پر کردن دندان با کامپوزیت

معایب پر کردن دندان با کامپوزیت

ترمیم دندان با کامپوزیت ممکن است معایبی هم به دنبال داشته باشد. از جمله محدودیت‌های کامپوزیت به موارد زیر اشاره می‌شود:

  • تغییر رنگ کامپوزیت در گذر زمان یکی از معایبی است که در زیبایی دندان‌ها و به خصوص آن‌هایی که در خط لبخند نقش دارد، موثر خواهد بود.
  • استحکام کامپوزیت در مقابل نیروهای سنگین نسبت به آمالگام کم‌تر است.
  • احتمال ایجاد فضای میکروسکوپی بین ترمیم و دندان وجود دارد که این موضوع سبب پوسیدگی مجدد خواهد شد. البته این امر در نتیجه انجام ترمیم غیراصولی اتفاق می‌افتد.
  • هزینه انجام چنین ترمیم هایی معمولا بالاتر است.
  • زمان پروسه ترمیم با توجه به لایه لایه قرار گرفتن آن کمی بیشتر از مواد سیاه است.

مراقبت های بعد از پر کردن دندان با کامپوزیت

پس از استفاده از کامپوزیت برای ترمیم دندان، حتما به نکات زیر توجه ویژه‌ای داشته باشید:

  • رعایت بهداشت در دوام بیشتر کامپوزیت نقش موثری دارد. از این رو روزانه به مدت 2 بار از مسواک و یک بار از نخ دندان استفاده کنید.
  • بهتر است تا 24 ساعت پس از قرارگیری کامپوزیت، از مصرف غذاهای رنگی پرهیز کنید.
  • محدودیتی در خوردن بلافاصله پس از ترمیم کامپوزیت وجود ندارد.
  • در صورت شکستن بخشی از ترمیم، بهتر است برای اضافه کردن ماده به آن به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
  • سعی کنید مواد غذایی سفت را با احتیاط بیشتری بجوید. استفاده ابزاری از دندان ترمیم شده و حتی سالم برای همه افراد ممنوع است.
  • تغییر رژیم غذایی و کاهش مقدار کربوهیدرات آن، اهمیت بسیاری در طول عمر ترمیم دارد.
  • اگر مشکلی نظیر با دندان قروچه مواجه هستید، حتما برای درمان آن اقدامات لازم را انجام دهید.

عوارض پس از پر کردن دندان با کامپوزیت

کامپوزیت در کل عارضه خاصی به دنبال ندارد. بیشترین مشکلی که دارد، احتمال تغییر رنگ آن در طول زمان است. به همین دلیل، ممکن است زیبایی دندان را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین، گاهی ممکن است به علت ریز نشت بین ترمیم و دندان، پوسیدگی راجعه اتفاق بیفتد. به طور کلی خود کامپوزیت عارضه زیادی ندارد و مشکلات بعد از ترمیم بیشتر به علت تراش دندان ایجاد می‌شود.

سوالات متداول

جمع‌بندی

پر کردن دندان با کامپوزیت همانند آمالگام از استحکام و دوام خوبی برخوردار است. اما به علت حساسیتی که پروسه انجام آن دارد، گاهی اوقات به صورت اصولی انجام نمی‌شود. همچنین، عاملی که در استحکام آن تاثیرگذار است، رعایت تمامی نکات مراقبتی به طور کامل است.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه برای پر کردن دندان با کامپوزیت

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای پر کردن دندان با کامپوزیت قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

2 پاسخ

  1. آقای دکتر من 20 سالمه و تا حالا دندونپزشکی نرفتم الان احساس می کنم یکی از دندونای فک پایینم خیلی درد میکنه فک کنم باید پر بشه چون روش یک خال مشکی افتاده، فقط مشکلم اینه که واقعا از پر کردن دندون و کلا دندونپزشکی میترسم چیکار باید بکنم؟

    1. سلام دوست عزیز به واقع ترس و نگرانی ندارد زیرا قبل از شروع پر کردن از بی حسی استفاده می شود و شما دردی را احساس نخواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *