آدرس: تهران، مرزداران - نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

برای زود جوش خوردن ایمپلنت دندان چه باید کرد؟

جوش خوردن ایمپلنت دندان در اکثر بیماران اتفاق می‌افتد. به همین علت همواره بیان می‌شود که درصد موفقیت چنین درمانی بالا و در حد 95 درصد است. با این حال مدت زمان چنین پروسه‌ای در بیماران مختلف متفاوت خواهد بود. گاهی ممکن است برای بیماران مدت زمان زیادی برای قرارگیری تاج ایمپلنت لازم باشد. جدای از این موارد، گاهی سوالاتی مطرح می‌شود که آیا امکان جوش نخوردن ایمپلنت دندان وجود دارد؟ چه عوامل و عللی در عدم جوش خوردن پایه ایمپلنت اثرگذار خواهد بود؟ چنین موضوعی با چه علائمی همراه است؟ ادامه مقاله با هدف ارائه توضیحات بیشتر درباره جوش خوردن و نخوردن ایمپلنت دندان مطالبی را بیان می‌کنیم.

جوش خوردن پایه ایمپلنت

دندانپزشک به طور معمول در پروسه ایمپلنت دندان، یک پایه از جنس تیتانیوم را در استخوان فک قرار می‌دهد. مسلما اگر جنس این پایه به گونه انتخاب شود که بافت‌های بدن سازگار نباشد، پروسه ترمیم استخوان صورت نخواهد گرفت.

با این حال با توجه به سازگاری تیتانیوم با بافت‌های بدن، پس از مدتی باید انتظار جوش خوردن آن را داشت. این امر سبب می‌شود تا بافت استخوانی بتواند اطراف پایه ایمپلنت را پر کند. از این رو پس از ترمیم استخوانی و بافت نرم، شاهد افزایش ثبات ایمپلنت و امکان وارد کردن نیرو حین جویدن به آن خواهید بود. در صورتی که ایمپلنت با استخوان فک جوش نخورد، به نوعی درمان با شکست مواجه است.

برای دریافت نوبت و مشاوره ایمپلنت دندان فرم زیر را پر کنید.

مشخصات فردی(ضروری)
مشخصات فردی(ضروری)
OPG(ضروری)
خدمات(ضروری)

علائم جوش نخوردن ایمپلنت

زمانی که شاهد عدم جوش خوردن ایمپلنت دندان باشید، یک‌سری علائم در بیمار اتفاق خواهد افتاد. در ادامه به بررسی برخی از این نشانه‌ها می‌پردازیم:

علائم جوش نخوردن ایمپلنت

در صورتی که درمان ایمپلنت با شکست مواجه شود، بدن آن را به عنوان جسم خارجی در نظر می‌گیرد. به همین علت احتمالا در ناحیه لثه و استخوان فک التهاب ایجاد شود. این موضوع خود با نشانه‌هایی نظیر درد شدید و حتی تورم همراه خواهد بود. در حقیقت به دلیل جوش نخوردن ایمپلنت، فاکتورهای التهابی از سلول‌ها ترشح می‌شود. تورم با توجه به پاسخ بافت میزبان، در بیماران مختلف متفاوت خواهد بود.

زمانی که جوش خوردن ایمپلنت دندان با مشکل و اختلال مواجه شود، به نوعی درمان شکست خواهد کرد. به همین علت پس از چند ماه انتظار احتمالا بیمار شاهد آن باشد که ایمپلنت پس زده شود. این موضوع در بیماران مختلف با درجات گوناگونی از لقی ایمپلنت همراه است. ◀ در این مواقع به دلیل اینکه بافت استخوانی نمی‌تواند به خوبی در اطراف پایه ایمپلنت تشکیل شود، درمان ثبات کافی را نخواهد داشت. در برخی از بیماران حتی شاهد آن هستیم که پایه به راحتی از استخوان خارج می‌شود.

یکی از مشکلاتی که شاید به دلیل بروز آن جوش خوردن ایمپلنت دندان با مشکل مواجه شود، عفونت در اطراف پایه آن است. به همین علت در صورتی که درمان با شکست مواجه شود، در برخی از کیس‌ها عفونت و علائم ناشی از آن قابل مشاهده خواهد بود.

یکی دیگر از علائمی که در بسیاری از مواقع نشان‌دهنده عدم درمان موفق خواهد بود، مشاهده تحلیل استخوان و حتی لثه در اطراف پایه ایمپلنت است. در حقیقت زمانی که پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار می‌گیرد، دندانپزشک به دنبال این است که استخوان‌سازی در ناحیه اطراف آن صورت بگیرد. با این حال زمانی که عکس چنین موضوعی پس از چندین ماه اتفاق بیفتد، مسلما احتمال شکست درمان افزایش می‌یابد. ◀ به همین علت دندانپزشک اگر در تصاویر رادیوگرافی به تحلیل استخوان پی ببرد، احتمال جوش خوردن آن با اختلال مواجه شده است.

عدم جوش خوردن ایمپلنت دندان
خدمات دندانپزشکی

برای اطلاع از جدیدترین تعرفه‌های دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت دندان

دقت کنید که امکان تعیین زمان دقیقی برای پروسه درمان و تثبیت پایه ایمپلنت در استخوان وجود ندارد. این موضوع با توجه به موارد مختلفی متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال تکنیک مورد استفاده در کاشت دندان از فاکتورهای موثر در زمان درمان است. به طور معمول زمان جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک در بیماران مختلف از 3 تا 6 ماه متفاوت است. در برخی از بیماران احتمال افزایش زمان پروسه درمان وجود دارد. همچنین در بعضی دیگر ممکن است این بازه کم‌تر شود.

علل دیر جوش خوردن ایمپلنت دندان یا شکست آن

دلایل فراوانی وجود دارد که در برخی از بیماران احتمال شکست درمان یا افزایش بازه تثبیت پایه ایمپلنت وجود دارد. در ادامه برخی از آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

دیر جوش خوردن ایمپلنت دندان

پس از اینکه ایمپلنت برای بیمار با هر تعدادی در استخوان فک قرار بگیرد، فرد بایستی مواردی را به عنوان مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان انجام دهد. با این حال تعداد محدودی از بیماران ممکن است رعایت مراقبت‌ها را آنطور که باید، جدی بگیرند. به همین سبب احتمال اینکه طول بازه جوش خوردن ایمپلنت دندان با استخوان افزایش یابد، وجود خواهد داشت. در برخی از مواقع به دلیل سهل‌انگاری بیمار و عدم رعایت هیچ یک از مراقبت‌ها، عوارضی در فرد اتفاق می‌افتد که به دنبال آن شکست درمان ایجاد خواهد شد.

از دیگر دلایلی که پروسه جوش خوردن ایمپلنت دندان را در بیماران مختلف دچار مشکل می‌کند، ابتلا به برخی بیماری‌های زمینه‌ای است. البته توجه کنید که همه مشکلات زمینه‌ای سبب شکست درمان و عدم تثبیت ایمپلنت نمی‌شود. با این حال برخی از آن‌ها در پروسه ترمیم اختلال ایجاد خواهد کرد. ◀ به عنوان مثال بیمارانی که قند خون‌شان از حالت کنترل خارج است، احتمالا ترمیم استخوان و بافت لثه در آن‌ها به تاخیر می‌افتد. همچنین شانس بروز عفونت پس از درمان در چنین بیمارانی افزایش می‌یابد. از این رو طول دوره درمان افزایش می‌یابد. (درباره شرایط ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی بیشتر بخوانید.)

فاکتور موثر دیگری که در جوش خوردن ایمپلنت دندان اثرگذار خواهد بود و بیشتر به دندانپزشک مربوط می‌شود، مهارت او و کیفیت درمان است. دندانپزشک به منظور اینکه بتواند یک درمان اصولی و با کیفیت به بیماران ارائه دهد، باید از تجربه کافی برخوردار باشد.

ایمپلنت دکتر صابر ملک پور

1️⃣درمان فوری

2️⃣تضمین کیفیت

3️⃣پرداخت اقساطی

4️⃣پشتیبانی روند درمان

برای اطلاع از شرایط ایمپلنت دندان با متخصصین ما مشورت کنید.

یک عامل بسیار مهم که می‌تواند پس از مدتی سبب عدم جوش خوردن ایمپلنت دندان شود، عفونت ایمپلنت دندان است. عفونت زمانی اتفاق می‌افتد که به هر دلیلی باکتری‌ها و میکروب‌های گوناگون در اطراف پایه ایمپلنت تجمع پیدا می‌کند. این موضوع سبب خواهد شد تا التهاب به دنبال آن ایجاد شود.

علل دیر جوش خوردن ایمپلنت دندان

نکته بسیار مهم آن است که تا زمان وجود عفونت در اطراف ایمپلنت، ترمیم استخوان و بافت لثه به خوبی صورت نخواهد گرفت. در صورت ادامه داشتن عفونت، حتی این احتمال وجود دارد که تحلیل استخوان و به دنبال آن لقی ایمپلنت را شاهد باشید.

برای اینکه جوش خوردن ایمپلنت دندان به خوبی صورت بگیرد، فرد باید از استخوان کافی برخوردار باشد. در حقیقت تراکم و ارتفاع استخوان فک 2 عامل اثرگذار در موفقیت درمان محسوب می‌شود. به همین علت در صورت عدم وجود شرایط مناسب، درمان‌های جانبی انجام خواهد شد. با این حال اگر بدون توجه به تراکم استخوان و ارتفاع آن برای فرد ایمپلنت انجام شود، احتمال عدم تثبیت پایه یا افزایش طول بازه چنین پروسه‌ای وجود خواهد داشت.

مراقبت های لازم برای جوش خوردن ایمپلنت دندان

به طور معمول یک‌‌سری دستورالعمل‌ها به منظور افزایش سرعت ترمیم و شانس موفقیت درمان توصیه می‌شود:

تشخیص جوش خوردن ایمپلنت دندان

اینکه پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش خورده است یا خیر، در معاینات دندانپزشک مشخص خواهد شد. به همین علت برای تشخیص موفقیت‌ این پروسه، پس از چند ماه باید به دندانپزشک معالج خود مراجعه کنید. در جلسه معاینه با توجه به علائم بیمار و تصاویر CBCT، امکان بررسی میزان موفقیت درمان وجود دارد. همچنین در صورتی که هر یک از علائم عدم جوش خوردن ایمپلنت را دارا باشد، ممکن است نشان‌دهنده شکست درمان یا نیاز به زمان بیشتر برای تثبیت آن باشد.

دقت کنید که در هر حال با مشاهده علائم غیر مترقبه باید دندانپزشک خود را از آن‌ها مطلع سازید. به عنوان مثال اگر پس از پروسه عفونت یا درد آن هم به صورت دراز مدت اتفاق بیفتد، باید به اطلاع متخصص برسد. همچنین در صورتی که بعد از مدتی احساس کردید پایه ایمپلنت کمی با لقی همراه است، باید یک معاینه از محل آن صورت بگیرد. نکته قابل توجه آن است که در صورت عدم موفقیت درمان پس از چند ماه، متخصص مجبور خواهد بود آن را خارج کند.

سوالات متداول

آیا مدت زمان جوش خوردن ایمپلنت دندان برای همه یکسان است؟

مسلما پاسخ به این سوال منفی است. بیماران با شرایط مختلف مدت زمان متفاوتی برای موفقیت تثبیت پایه استخوان نیاز خواهند داشت.

آیا سیگار در جوش نخوردن ایمپلنت دندان موثر است؟

بله، سیگار ترکیباتی دارد که در عدم ترمیم یا تاخیر در پروسه آن اثرگذار خواهد بود.

علت افزایش زمان جوش خوردن ایمپلنت دندان در افراد دیابتی چیست؟

در بیماران دیابتی با توجه به تغییراتی که دیواره عروق صورت می‌گیرد، ترمیم زخم و استخوان به دلیل خونرسانی کم‌تر مشکل خواهد بود.

برای زود جوش خوردن ایمپلنت دندان چه باید کرد؟

برای این منظور بهتر است تمامی نکات مراقبتی مذکور در این مقاله و همچنین دندانپزشک خود را با حساسیت زیاد رعایت کنید.

کلام آخر

جوش خوردن ایمپلنت دندان یا عدم موفقیت آن به عوامل مختلفی وابسته است. اینکه تصور کنید در همه بیماران باید این پروسه با موفقیت همراه باشد، اشتباه است. اما در صورتی که تمامی اصول مراقبتی را رعایت کنید، احتمال بسیار زیاد پروسه جوش خوردن آن با موفقیت همراه خواهد بود.

لوکیشن مطب دکتر صابر ملک پور

تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران

اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای ایمپلنت دندان قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، می‌توانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.

آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *