در سالهای اخیر و با توجه به ورود تکنولوژیهای جدیدتر به حوزه دندانپزشکی، عصب کشی دندان با دستگاه روتاری انجام میشود. چنین دستگاههایی با ویژگیهایی که دارد، سبب شده تا این درمان با موفقیت بیشتری انجام شود. همچنین، کمک میکند تا زمان درمان ریشه نسبت به گذشته بسیار کمتر شود.
اما اصلا عصب کشی با دستگاه روتاری چگونه انجام میشود؟ این روش چه تفاوتی با تکنیکهای قدیمیتر دارد؟ آیا هزینه درمان ریشه با کمک این وسایل بالاتر است؟ در ادامه با دکتر ملک همراه خواهیم بود تا بیشتر برایمان درباره این دستگاهها و نحوه عملکرد آنها صحبت کنند. همچنین، سوالات متداول کاربران را پاسخ خواهند داد.
عصب کشی دندان با روتاری چگونه است؟
دستگاه روتاری همانند ایرموتورهای چرخشی عمل کرده و میتواند فایلهای مورد استفاده برای عصب کشی را با سرعت قابل تنظیم به داخل کانال ریشه هدایت کند. فایلهای روتاری خود از فلوتهایی تشکیل شده که هنگام چرخش داخل کانال ریشه، سبب برداشتن بخشی از عاج دندان میشود. همین امر به گشادتر کردن کانال دندان کمک میکند. دستگاه روتاری خود در انواع مختلفی موجود است که در ادامه آنها را بررسی میکنیم:
انواع روتاری دندانپزشکی
در حوزه دندانپزشکی مخصوصاً عصب کشی دندان، فایلهای روتاری توسط برندهای متنوعی به بازار عرضه میشود که هرکدام بسته به جنس و کیفیتی که دارد، از قیمت متفاوتی برخوردار خواهد بود. اما هندپیسهای روتاری بهطور کلی در 2 نوع تولید میشود که تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارد.
✔️ هندپیسهای روتاری سرآنگل
نمونههای سرآنگل یکی از انواع هندپیسهایی است که در مطبهای دندانپزشکی برای درمان ریشه مورد استفاده قرار میگیرد. این هندپیسها همانطور که از نامشان مشخص است، قابلیت اتصال به آنگل را دارد و میتواند با سرعت پایین فایلها را به چرخش در آورد. در حقیقت فشار هوا از کمپرسور به آنگل وارد شده و سبب چرخش فایلها خواهد شد.
البته باید به این موضوع توجه کرد: این نمونه از هندپیسها با داشتن سرعت و تورک نسبتا ثابت، سبب افزایش احتمال شکستن فایلهای روتاری داخل کانال ریشه میشود. به همین دلیل، این نمونه امروزه خیلی مورد استقبال قرار نگرفته است.
✔️ اندو موتورهای روتاری
هندپیسهایی که در بین دندانپزشکان از محبوبیت بالاتری برخوردار بوده، همین نمونه است. اندو موتورهای روتاری با قابلیت تنظیم سرعت و تورک فایلها، این امکان را به دندانپزشک میدهد تا با خیال راحتتر به ترمیم دندان و درمان ریشه بپردازد. در حقیقت، این هندپیسها امکانات و قابلیتهای بیشتری در اختیار دندانپزشک قرار خواهد داد.
مزیت دیگری که این محصولات نسبت به انواع سرآنگل دارد، تولید صدای بسیار کمتر آنها است. یکی از تکنولوژیهایی که در این هندپیسها بهکار رفته و سبب کاهش احتمال شکست فایلهای روتاری میشود، AutoReverse است. در واقع، هنگامیکه تورک از مقدار استانداردی که وجود دارد بالاتر رود، دستگاه آن را تشخیص داده و حرکت فایل در جهت معکوس و بهصورت برگشتی خواهد بود.
مطب دندانپزشکی دکتر صابر ملکپور آماده است تا خدمات دندانپزشکی را با هزینه مناسب و شرایط پرداخت منعطف در خدمت شما عزیزان قرار دهد.
برخی از خدمات درمانی ارائه شده در کلینیک دکتر صابر ملکپور:
🔷ترمیم پوسیدگی دندان
🔷درمان ریشه (عصب کشی)
🔷ایمپلنت دندان
🔷کشیدن دندان عقل
مراحل عصب کشی دندان با روتاری
عصب کشی دندان با دستگاه روتاری نسبت به فایلهای دستی تفاوت زیادی ندارد. در حقیقت اصول انجام آنها مشترک بوده و تنها در برخی موارد تفاوتهایی با یکدیگر دارد. در ادامه مراحل انجام درمان ریشه با کمک چنین دستگاههایی را بررسی کردهایم:
تهیه اکسس و دسترسی مستقیم به کانالهای ریشه
اول قدم برای عصب کشی، تهیه حفره و ایجاد یک مسیر برای دسترسی مناسب و مستقیم به کانالهای ریشه دندان است. برای این کار، دندانپزشک ابتدا از تزریق بیحسی استفاده میکند تا بیماری دردی را متوجه نشود. سپس با فرزهای مخصوص، بسته به نوع دندان یک حفره با ویژگی گفته شده ایجاد میکند.
فایلی که وارد کانال میشود، باید بهصورت مستقیم به داخل آن هدایت شود. در غیر این صورت، احتمال ایجاد خطاهای حین عصب کشی دندان با روتاری و حتی شکستن آن وجود خواهد داشت.
پیداکردن کانالهای دندان با فایل دستی
پس اینکه تهیه حفره دسترسی به پالپ دندان کامل شد، دندانپزشک با استفاده از فایلهای دستی با شماره کوچک، به پیداکردن هر کانال میپردازد. دقت داشته باشید، برای این کار دندانپزشک باید از دانش خوبی برخوردار بوده و بسته به نوع دندان، موقعیت هر کانال را بداند.
مسیریابی کانال با فایل دستی
بعد از پیدا کردن محل ورودی کانال، دندانپزشک باید با کمک فایلهای دستی مسیر آن را پیشبینی کند. در این مرحله، درصورتیکه مسیر کانال برای استفاده از فایلهای روتاری مناسب بود، میتواند مرحله بعد را با کمک از این دستگاهها انجام دهد.
واردکردن فایلهای روتاری با ترتیب مناسب
بعد از طیشدن تمامی این مراحل، دندانپزشک باید فایلهای روتاری را با ترتیب مناسب وارد کانال کند. این ترتیب باید به گونهای باشد که کانال با یک تقارب یکدست از پایین به بالا گشاد شود. این موضوع در موفقیت درمان ریشه بسیار کمک کننده خواهد بود.
پرکردن کانال با گوتا پرکا
پس از عصب کشی دندان با روتاری، نوبت به پرکردن آن میرسد. در مرحله آخر، دندانپزشک از گوتاپرکا برای پرکردن کانال استفاده میکند تا باکتری و میکروارگانیسمی نتواند به کانال وارد شود. این مرحله خود با تکنیکهای مختلفی انجام خواهد شد. معمولا از یکسری مواد به نام سیلر برای افزایش خاصیت چسبندگی گوتاپرکا به دیوار کانال کمک گرفته میشود.
تفاوت عصب کشی دندان با روتاری و روش قدیمی
در گذشته از فایلهای دستی استنلس استیل برای عصب کشی دندان کمک گرفته میشده است. اما با ورود فایلهای روتاری نیکل تیتانیومی، خیلی از دندانپزشکان به استفاده از چنین محصولاتی روی آوردهاند. در ادامه به بررسی تفاوت این 2 دو نوع محصول خواهیم پرداخت:
تفاوت در جنس فایلها
همانطور که گفته شد، فایلهای دستی اغلب از جنس استنلس استیل ساخته میشود. این متریال نسبت به نیکل تیتانیومی که برای انواع عصب کشی دندان با دستگاه روتاری مورد استفاده قرار میگیرد، از خاصیت انعطافپذیری کمتری برخوردار است. همین امر سبب خواهد شد استفاده از چنین فایلهایی با ایجاد خطاهای حین کار همراه باشد.
تفاوت در اندازه فایلها
فایلهای دستی نسبت به نمونههای روتاری در اندازههای متنوعتری تولید میشود. بااینحال، فایلهای روتاری کارایی بیشتری برای عصب کشی دندان و درمان دندان درد دارد.
انعطاف پذیری بالاتر فایل روتاری
فایلهای روتاری از انعطاف پذیری بالاتری برخوردار است. همین موضوع سبب میشود دندانپزشک بتواند از چنین محصولاتی داخل کانالهایی با انحنای زیاد استفاده کند. با توجه به انحنایی که در اکثر کانالها وجود دارد، دندانپزشکان استفاده از چنین فایلهایی را در اولویت قرار میدهند.
اگر درخواست مشاوره عصبکشی دارید، فرم زیر را با مشخصات خود پر نمایید تا کارشناسان مطب دکتر صابر ملک پور در اسرع وقت با شما تماس حاصل نمایند.
برای دریافت نوبت و مشاوره فرم زیر را پر کنید.
زمان کمتر عصب کشی دندان با روتاری
با توجه به انعطافپذیری بالای فایلهای روتاری، امکان طراحی آنها با قطر بیشتر وجود دارد. به همین دلیل، در زمان کمتری میتواند دیوارههای کانال را حذف کند. همچنین، با توجه به چرخشی که توسط اندو موتور روتاری ایجاد میشود، برداشت عاج بیشتر خواهد بود.
افزایش احتمال شکستن فایل روتاری
علیرغم تمام ویژگیهایی که عصب کشی دندان با دستگاه روتاری دارد، اما استفاده از آنها بهصورت چرخشی در کانالهای انحنا دارد سبب افزایش احتمال شکستن فایل خواهد شد. به همین دلیل، باید در استفاده از آنها دقت شود.
راحتی بیشتر دندانپزشک با فایلها روتاری
استفاده از فایلهای دستی برای عصب کشی دندان علاوه بر وقت بیشتری که نیاز دارد، انرژی بیشتری از دندانپزشک خواهد گرفت. به دلیل نیرویی که دندانپزشک باید به صورت مداوم با فایلهای متعدد به دیواره کانال وارد کند، خستگی بیشتری برایش به همراه خواهد داشت.
مزایای عصب کشی با دستگاه روتاری
عصب کشی دندان با روتاری با مزایای بیشتری نسبت به انواع فایل دستی همراه خواهد بود. به همین دلیل، اکثر دندانپزشکان استفاده از آنها را ترجیح میدهند. در زیر به بررسی مزایای آنها پرداختهایم:
➖انعطافپذیری بالای آنها امکان استفاده در کانالهای انحنادار را میدهد. |
➖به زمان کمتری برای عصبکشی نیاز خواهد بود. |
➖انرژی کمتری از دندانپزشک میگیرد. |
➖امکان ساخت آنها با قطر بیشتر وجود دارد. |
➖امکان تمیزکردن موثرتر کانالها وجود دارد. |
➖ یکدستی دیوارهای کانال بهتر رعایت میشود. |
➖گشادتر شدن کانال سبب دسترسی بهتر مواد شستوشو دهنده خواهد شد. |
هزینه عصب کشی دندان با دستگاه روتاری
هزینه عصب کشی دندان با فایلهای دستی و روتاری تفاوتی با یکدیگر ندارد. در حقیقت دستمزد دندانپزشک با توجه به نوع دندان، سختی آن و تخصصی که دارد تعیین میشود. همچنین، اگر نیاز به درمان مجدد باشد، هزینه دندانپزشکی متفاوتی با عصب کشی اولیه خواهد داشت.
برای اطلاع از جدیدترین تعرفههای دندانپزشکی سال 1403 بر روی دکمه زیر کلیک کنید.
کلام آخر
عصب کشی دندان با روتاری نسبت به فایلهای دستی با مزایای بسیاری همراه است. یکی از مهمترین مزیتهایی که دارد، درمان ریشه بهتر و در زمان کمتر است. بااینحال، خرید چنین تجهیزاتی برای دندانپزشکان با هزینه بیشتری همراه خواهد بود. به همین دلیل، همه آنها ممکن است بهسراغ چنین محصولاتی نروند.
تعیین وقت معاینه با بهترین دندانپزشک مرزداران
اگر ساکن مناطقی همانند مرزداران، اشرفی اصفهانی، پیامبر، پونک، آیت الله کاشانی، صادقیه و سازمان آب هستید و برای عصب کشی دندان با روتاری قصد مراجعه به مطب دندانپزشکی در غرب تهران را دارید، میتوانید به مطب دکتر صابر ملک پور مراجعه نمایید.
آدرس: تهران، مرزداران – نبش خیابان عرب حسینی پلاک ۵۳ طبقه دوم واحد ۷
2 پاسخ
سلام من یه سوال داشتم آیا هزینه عصب کشی با روتاری گرون تره؟ ممنون میشم پاسخ من رو بدید
با سلام
دوست عزیز هزینه عصب کشی با روتاری بستگی به شدت عفونت دندان دارد و هزینه دقیق در جلسه مشاوره اعلام خواهد شد.